Mersin’e uluslararası bir sinema festivali kazandırmak isteyen Mersin Sinefil Sinema Derneği ilk adımı attı. Ondan fazla filmin gösterileceği, üç gün sürecek Sinema Günleri bugün başlıyor

Uluslararası sinema festivali için ilk adım

Nisan ayından itibaren her çarşamba “Başka Sinema” gösterimleri kapsamında bağımsız filmleri Mersinliler ile buluşturan Mersin Sinefil Sinema Derneği (MERSİNEFİL)’in düzenlediği Mersin Sinema Günleri bugün başlıyor. Kasım 2017’de kurulan MERSİNEFİL, Mersin’e uluslararası bir festival kazandırmayı hedefliyor. MERSİNEFİL, düzenleyiciliğinde; Mersin Yenişehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi, MIP, Mersin Ticaret Borsası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle düzenlenen etkinlik kapsamında, dünya festivallerinden ödül almış filmlerden derlenen ve Mersin’de vizyona girmemiş 12 filmin gösterimleri yapılacak.

Bugün başlayacak film gösterimleri öncesinde konuştuğumuz dernek yetkilileri, “Başka Sinema ile birlikte yaptığımız film gösterimlerine çok güzel tepkiler geldi. Hatta projemiz o kadar hoşlarına gitti ki; Başka Sinema Konya, Adana, Antep ve Antakya’da da benzer projeleri hayata geçirdi. Şimdi bizim asıl hedefimiz; Mersin’de ulusal hatta uluslararası Akdeniz film gösterimlerini organize edebilecek kurumsal bir yapıya ulaşmak. Bu etkinlik için, dünya festivallerinde ödül almış 8’i yabancı, 4’ü ise yerli filmden oluşan toplam 12 filmlik oldukça kaliteli bir seçki hazırladık” ifadelerini kullandı.
Bugün saat 20.00’de gösterilecek “Kaos” filmi, yönetmeni Semir Aslanyürek’in, katılımıyla, 18 Kasım’da gösterilecek ”Halef” filmi de yönetmeni Murat Düzgünoğlu’nun katılımıyla geçecek. Bu iki gösterim sonrası filmlerin yönetmenleri ile söyleşiler yapılacak.

***

Bugünün programı

Festivalde tüm gösterimler Kipa AVM Mersin Cinens’te yapılacak. 3 gün sürecek etkinliğin bugün gerçekleşecek gösterimleri ise şöyle;

12.00 -Cold War
15:00 -Don Kişot’u Öldüren Adam
18:00 - Las Heredas
20:00 - Kaos
22:00 - Kaos ekibi söyleşisi