Uluslararası vegan festivali 3-4 Temmuz’da onlineda

Veganlık bilincinin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüren Vegan Derneği Türkiye (TVD), 3-4 Temmuz’da Zoom uygulaması üzerinden Uluslararası İstanbul Vegfest’i düzenleyecek.

Covid-19 önlemleri sebebiyle bu yıl bir kez daha internet üzerinden ücretsiz gerçekleştirilecek olan festival, #YaşamaŞansVer sloganı ile veganizmi anlamak ve hayvan hakları mücadelesine katkıda bulunmak isteyen herkese bir kez daha kapılarını açacak.

Yurtiçinden 36 ve yurtdışından 14 konuşmacı ile toplam 50 konuğun katılacağı festivalde dokuz panel ve üç atölyenin yanı sıra müzik performansı, müzikli masal dinletisi ve ödüllü belgesel gösterimi yer alacak.

İki gün boyunca Türkiye’den ve dünyadan ilham veren pek çok ismi internet üzerinden ağırlayacak olan festivalde tüm oturumlar profesyonel tercümanlar aracılığıyla eşzamanlı olarak Türkçe ve İngilizce’ye çevrilecek. Oturumlar arasında paylaşılacak anketler aracılığıyla izleyiciler geribildirim yapabilecek ve oturum sonunda konuşmacılara soru sorabilecek.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festival; Türkiye’den Yunuslara Özgürlük Platformu, VEGvorous, Burak Özgüner Hayvan Hakları Çalışma Merkezi (BurHak), YTÜ Vegan ve Vejetaryen Topluluğu, Vegan Kortej, Hayvanlara Adalet Derneği (HAD), Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) ve Hayvan Hakları ve Etiği Derneği’nin; yurtdışından da ilk kez Animal Rebellion, PETA, Rights for AR Advocates (RARA), Plant-Based Health Professionals ve Sorumlu Tıp Doktorları Komitesi’nin (PCRM) organizasyon paydaşlığında, V-Label ve VegFund sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye https://vegfest.istanbul adresinden ulaşılabiliyor.