İzmir Mitingi'nde, davetli Türkan Saylan, "Umarım olmasına rağmen konuşmasına izin verilmeyen bu bir oyunun parçası değildir" dedi

İzmir Mitingi'nde, davetli olmasına rağmen konuşma yapmasına izin verilmeyen ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan, olaydan duyduğu üzüntüyü, BirGün'e anlattı. Gerek kendisinin, gerekse onurlu bir misyon üstlenmiş Çaş-daş Yaşamı Destekleme Deneği'nin, yıllardan beri eğitime verdikleri desteğin yanı sıra, insanların birlik ve beraberliğine katkıda bulunmak için çalıştığını hatırlatan Saylan, bu konuda en son şüphe edilecek sivil toplum örgütünün ÇYDD olduğunu belirtti. Yapacağı konuşmada da, birlik, barış ve cumhuriyet mesajları vermeyi amaçladığını ancak konuştu-rulmadığı için şaşkınlık yaşadığını da ifade eden Saylan, 'Ben birleştirici ve cumhuriyetçi bir yapılamanın başındaki kişiyim. Bu mitinge benim yapacağım katkı nasıl göz ardı edilir, anlamış değilim. Umarım bu bir oyunun parçası değildir ve bunlar, bilmeden bu oyunun bir parçası olmamışlardır' şeklinde konuştu.

ORAYA REJİM İÇİN GELDİLER
Türkan Saylan, gerek Tandoğan ve Çağla-yan'da, gerekse İzmir Mitingi'nde toplanan milyonların, miting alanına gelmelerinin en büyük nedeninin, ülkenin mevcut rejimini tehlikede görmelerinden kaynaklandığını da kaydederek, bunun başında laiklik ilkesinin geldiğini vurguladı. Saylan, bunu nekesten önce sol partilerin anlaması lazım geldiğini de dile getirerek, 'Hem CHP, hem SHP hem de DSP ve diğer siyasi partiler şunu iyi bilmeli ve doğru algılamalılar ki, bu kalabalık o meydanlara sizin için gelmedi. Cumhuriyet için geldi, laiklik için geldi, din istismarı için geldi, şeriata ve onu özleyenlere karşı çıkmak için geldi. Gericileri hak ettikleri yere göndermek için geldi. Bu mitingleri siyasal şova dönüştürmeyin, yoksa hep birlikte zarar görürüz.

İşte ben bunları söyleyecektim. Ama sanırım bundan rahatsız oldular. Beni bir de kalkıp, darbe şakşakçılığı ile suçladılar. Ben her birey gibi, her vatandaş gibi askere saygı duyarım. Ama bir demokrat olarak, darbelere hiç bir zaman alkış tutmam, darbe şakşakçılığı tabirini de hakeden biri değilim. Ama ben sadece, askerin gericilere karşı tavır koymasını takdir etim, o kadar" dedi.

BOĞAÇ YÜZGÜL