Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında imzalandığı belirtilen protokol siyasetin gündemini belirlemeye devam ediyor. Protokol açıklamasına tepki gösteren İYİ Partli Turhan Çömez'e Ümit Özdağ, sosyal medyadan yanıt verdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Ümit Özdağ ve Turhan Çömez arasında 'protokol' tartışması

Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında iki seçim arasında imzalanan protokole ilişkin bir tartışma da İYİ Partili Turhan Çömez ve Ümit Özdağ arasında yaşandı. Çömez'in "Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar" ifadesine tepki gösteren Özdağ, Çömez'e AKP'de olduğu dönemi ve İYİ Parti'nin milletvekili listelerini hatırlatarak yanıt verdi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, dün akşam Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı televizyon programının ardından attı tweet'te CHP liderini etiketleyerek, "Biz sahada kendisi için oy isterken meğer o, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş" dedi.

Çömez'e yine Twitter üzerinden yanıt veren Özdağ ise Çömez'in AKP geçmişini ve İYİ Parti'nin milletvekili listelerini hatırlatarak, "Zafer Partisi’nin Ortaya koyduğu protokol 6’lı masanın Atatürk’süz ve vatansız protokollarından sonra ancak bir onur abidesi kabul edilebilir" dedi.

NE OLMUŞTU?

Ümit Özdağ, T24'ten Cansu Çamlıbel'e verdiği röportajda Kemal Kılıçdaroğlu ile iki seçim arası dönemde ikili protokol imzaladıklarını ve protokole göre seçimlerin kazanılması halinde kendisinin İçişleri Bakanı olacağını, Zafer Partisi'ne 2 bakanlık daha verileceğini ve MİT Başkanlığı için de sözlü mutabakat sağladıklarını söylemişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak bu iddiayı yalanlarken dün katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, iki lider arasında protokol imzalandığını doğrulamış ancak içeriği hakkında bilgi vermek istemediğini söylemişti.