SOL Parti’nin Trabzon’da gerçekleştirdiği kalabalık ve coşkulu miting kamuoyunda geniş yer buldu. Mitingi örgütleyen ve katılım gösterenlerin ortak görüşü “Ülkenin sola ihtiyacı var” oldu. Mitingin öne çıkan bir başka başlığı da başta çay ve fındık üreticilerinin sorunları oldu. Çözümün kökten bir değişimle gerçekleşeceği vurgulanan mitingde, ortak mücadele ve dayanışmanın önemine işaret edildi.

Umudumuz tazelendi

HABER MERKEZİ

Hafta sonu SOL Parti tarafından Trabzon’da gerçekleştirilen miting ülke kamuoyunda da geniş yankı buldu. Başta sosyal medya olmak üzere basında geniş yer aldı. Trabzon’da gerçekleştirilen miting sonrası örgütleyicileri ve katılımcılarıyla konuştuk.


ÇAĞRIMIZ YANKI BULDU

SOL Parti Trabzon İl Başkanı Bilal Akçelep BirGün’e miting değerlendirmesi yaparken toplumun iktidara duyduğu büyük öfkenin altını çizdi. Başkan Akççelep, “Yaklaşık bir aydır Trabzon’da miting için sokak, mahalle, köy ilçe demeden çalışma yapıldı. Toplumun yaşadıklarından dolayı iktidara dönük büyük öfkesi var. Bu duruma saha çalışmalarında çok açık tanık olduk. Fındık ve çay üreticisi ürününün değerini alamamış, gençler işsiz ve yurttaş her gün yeni bir zamma uyanıyor. Halk bu iktidarın kendisine verebileceği hiçbir şey kalmadığını biliyor, umudunu kesmiş durumda. Bu anlamıyla miting her şeyden önce halkın sorunlarını gündeme taşımak açısından olumlu oldu” dedi.

ŞAŞKINLIĞI ANLAMADIK

Katılımı yüksek coşkulu bir miting gerçekleştirdiklerini ifade eden SOL Parti Trabzon il Başkanı Bilal Akçelep Trabzon’da miting yapılmasının çok şaşılacak bir durum olmadığını da sözlerine ekledi. Bilal Akçelep, “Biz bu toprağın çocuklarıyız. Trabzon’da yıllardır mücadele ediyoruz. Herkes her yerde miting yapabilir. Halkın arasında en rahat dolaşacak insanlar bu ülkenin devrimcileridir. Biz ne yaptık! Yolsuzluk mu yaptık, halka yalan mı söyledik? Halkı açlığa ve işsizliğe biz mi mahkûm ettik? Doğasını tekellere talan ettirip peşkeş mi çektik? Biz bu halkı karşılıksız sevdik. Sorunlarını sorunumuz, mücadelelerini mücadelemiz yaptık. Başımız dik anlımız açık. Son sözüm de şudur ki Trabzon’dan ülkeye iyi bir mesaj verdik. Bütün katılımcı illerde emeği geçenlere selam olsun” diye konuştu.

SOL Parti Artvin İl Başkanı ve PM üyesi Sercan Dede miting değerlendirmesi yaparken “Karadeniz’de yüreği soldan atan herkes için umut ve heyecan yarattı” ifadesini kullandı. Dede, “Uzun süredir Karadeniz’in birçok noktasında sol buluşmalar yaptık. Son 15 günde tüm bölgede etkili çalışmalar organize ettik. Toplumun sol bir siyasete duyduğu özlemi gördük. Bu atmosfer de miting alanına tüm coşkusuyla yansıdı. Alanda çay üreticilerinden, fındık emekçilerine, İkizdere direnişçilerinden, Cerattepelilere Karadeniz’de toplumsal direnişlerin sesi olan halk yer aldı” diye konuştu. SOL Parti’nin yürüyüşüne Karadeniz’den başlamasının ülkede sola, devrimci bir siyasete olan inancı tazelediğini söylerken “Mitingimizin ardından görüldü ki iktidarın tüm rant oyunlarının ve sömürü politikalarının karşısında hak arayışlarından ve mücadeleden vazgeçemeyen bir Karadeniz Halkı var. Karadeniz’in denizine hırçın, dağlarına geçit vermez, insanına inatçı derler. Doğru derler; 7 Kasım’da Trabzon Meydan’ın da mücadelemizin inatçılığını ve hak arayışımızdaki öfkemizi tüm memleket görmüş oldu” diye konuştu.

AYDINLIK GELECEK BİZİM

SOL Parti Tonya İlçe yönetim Kurlu üyesi Nigar Fettahoğlu Trabzon’da gerçekleşen mitingin ihtiyaç olduğunun anlaşıldığını vurguladı. Fettahoğlu, Tonya ilçesinde de miting öncesi çalışmaların başarılı yürütüldüğünü ifade ederek şunları söyledi: “Evlerde, kahvede, pazar yerlerinde mitingi ve önemini anlattık. Ekonomik sorunların ağırlığı halkın mitinge olan ilgisini de çok artırdı. Tüm hayatın yükünü omuzlayan kadınlarla bulaşmalar gerçekleştirdik. Çok ilgi gösterdiler. İlgi yoğundu ama biz yine miting alanını çok merak ediyorduk. Tonya’dan Trabzon’a giderken bu endişeyi taşıyorduk. Ama miting alanına vardığımızda kara bulutlar dağıldı. Başta kadınlar olmak üzer binlerce kişi SOL Parti’nin çağrısına kulak vermiş alana gelmişti. Sadece alanın içindekiler değil dışarıdakiler de çok ilgiliydiler. Önder İşleyen’in konuşmasını binlerce kişi alkışlarla, sloganlarla destekledi. Bizlerin de memlekete dair umudu tazelendi. Güneşi bir gündü. Tonya yolunda en çok “güneşi zapt edeceğiz” türküsünü söyledik.”

ÜRETİCİLERİN SESİ OLDU

Mitingin öne çıkan bir başka başlığı da başta çay ve fındık üreticilerinin sorunlarının kürsüsüne dönüşmüş olması. Mitinge katılan çay ve fındık üreticileri sorunlarının çözümde mücadele etmenin önemine vurgu yaparak mitingin ve öncesinde yapıla çalışmaların çok önemli olduğunu ifade ettiler.

Songül Gümüşkaya (Çay Üreticisi): Artvin Kemalpaşa’da çay üreticiliği yapıyorum. Bu sene yaşamadığımız sıkıntı kalmadı. ÇAYKUR’a çayımızı satamadık. Çaylar elimizde kaldı. Sonra mecburen 2,5 liraya özel şirketlere sattık çayımızı. Ben bunlara artık yeter demek için gittim Trabzon’a. Orada bir arada olmaya gittim. Ve hayal ettiğimden çok güzel bir miting oldu. Gözümde Trabzon biraz korkutucu gelmişti. Ama miting alanın dışında kalan insanlar konuşmaları dinlediğini hatta alkışladığını gördüm. Destek oldular. Fındık üreticileri de oradaydı. Biz yaşadığımız sorunları onların da yaşadığını gördüm. Yalnız olmadığımı hissettim.

Lütfü Buğan (Fındık Üreticisi): Beşikdüzü’nün Şahmelik köyünde ata topraklarımızda fındık üreticiliği yapmaya çalışmaktayız. Her yıl katlanarak artan maliyetler karşında ayakta durabilmek çok zor gerçekten. Gübresi, budaması, toplama aşamasında verilen işçilik ücretleri, artık hasat yapıp yapmamayı düşündürmeye başladı. Üreticiler olarak “bırakalım dalında kalsın” diyoruz artık. Trabzon’da gerçekleşen mitingde bu sorunlarımızı anlatma şansı bulduk. Mitingimiz için, SOL buluşma için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım her günümüz böyle güzel olur.

***

SOL Parti İzmir İl Başkanı Semih Taşcan: Tarih bizi çağırıyor

SOL Parti ikinci mitingini 13 Kasım Cumartesi izmir’de gerçekleştirecek. Miting çalışmalarını ve gelinen noktayı SOL Parti İl Başkanı Semih Taşcan’la konuştuk: “İzmir’de miting çalışmalarına iki hafta önce Narlıdere’de gerçekleşen ve SOL Parti PM Üyesi Bülent Forta ile Roza Tural’ın katıldığı etkinlikle başladık. 23 Ekim Cumartesi gününden beri İzmir’in Konak, Buca, Bornova, Karşıyaka gibi merkezi ilçeleri ile Dikili’den, Urla’ya, Bergama’dan Ödemiş’e kadar tüm ilçelerde çalışmalarımız sürdürüyoruz. Çalışmalarımız miting tarihi yaklaşırken yükselen ivmeyle devam ediyor. İzmir’in çevre illerinden de mitinge ilginin olduğunu biliyoruz.

Çalışmalarımız esnasında konuştuğumuz insanların SOL Parti’ye yoğun ilgi gösterdiğini gördük. Pazar yerlerinde, kahvelerde, meydanlarda, mahallelerdeki çalışmalarda, insanlar bugünkü iktidara ve düzen muhalefetine olan tepkilerini dile getirip, bizimle beraber olduklarını söylüyorlar. Girdiğimiz her yerde alkışlarla karşılanıyoruz. Bu yönden çalışmalar oldukça verimli geçiyor ve mitingin şimdiden amacına ulaştığımızı görüyoruz.
Çalışmalarımızda bütün ilçelerde bulunan üyeler ve gönüllü arkadaşlarımızın yanı sıra genç arkadaşlarımız da büyük bir heyecanla katılım sağlıyor. Bu çalışmada SOL Parti’nin gelecek için somut bir seçenek olarak güçlendiğini görüyoruz. Bu inancımızı ve umudumuzu daha da güçlendiriyor. Bu memleketi seven herkesi, bütün yurttaşlarımızı mitingimize ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

***

umudumuz-tazelendi-941790-1.

Emeğin ülkesini kurmak için

SOL Parti 21 Kasım tarihinde İstanbul’da gerçekleştireceği miting öncesi sendikalar ve demokratik kitle örgütlerine ziyaretlere başladı. MYK Üyesi Deniz Demirdöğen, İstanbul İl Başkanı ve PM Üyesi Leyla KOÇ ÜZÜM ve İl Yönetim Kurlu Üyesi Damla Atalay’dan oluşan heyet DİSK Genel Merkezi’ni ziyaret etti. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğul ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu tarafından kabul edilen SOL Parti heyeti miting çalışmaları hakkında bilgi verirken tüm emek güçlerini 21 Kasım'da Kartal Meydanı’nda davet etti.