İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 1997 yılında Mehmet Ali Birand’ın sunduğu 32. Gün programında reklam arasında yaptığı "Refah Partisi-Anavatan koalisyonunu ben yıktım" sözlerinin yayınlanmasıyla ilgili Umur Birand'dan açıklama geldi. "Bizde çalışan genç bir asistan ham görüntüyü Facebook’a koymuş" diyen Birand, "Genel başkandan özür dileriz. Facebook’tan kaldırdık. İlk defa başımıza geldi, yol kazası" ifadelerini kullandı.

Umur Birand'dan Meral Akşener açıklaması: Özür dileriz, yol kazası

Umur Birand, 32'nci Gün programında reklam arasında yaptığı "Refah-Ana koalisyonunu ben yıktım. Ben iyi bir örgütçüyüm" dediği görüntülerin yayınlanmasına ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den özür diledi.

Akşener'in, 1997 yılında Mehmet Ali Birand’ın sunduğu 32. Gün programında reklam arasında yaptığı "Refah Partisi-Anavatan koalisyonunu ben yıktım, kadınlarla yıktım. Ben iyi bir örgütçüyüm. Hedefim teşkilatta yürümekti. Bakanlık da oradan çıktı" açıklaması sosyal medyada servis edildi.

Videonun paylaşılmasının ardından Umur Birand, TELE1’e yaptığı açıklamada, "Eski programları koyarken reklam aralarını çıkarırız. Bu bizim için kutsal. Bizde çalışan genç bir asistan ham görüntüyü Facebook’a koymuş. Facebook’tan yayıldı" dedi.

Birand, "Görüntüyü 1 hafta önce yayımlamış. Genel başkandan özür dileriz. Facebook’tan kaldırdık. İlk defa başımıza geldi, yol kazası."

Akşener, partisinin dün gerçekleşen TBMM Grup Toplantısı sonrası görüntülere ilişkin şunları söylemişti:

"Ben Sayın Erdoğan adına üzüldüm, ona da acıdım. Bu tam bir zekasızlık örneği. Gazeteciliğin bir mottosu vardır; haber namustur diye. Yani Refah Yol ile Anavatan koalisyonunu yıktık... Yerine ne kurulmuş, Refah-Yol kurulmuş. Peki nasıl oluyor da ben Refah-Yol'u yıkıyorum ve o arada da Refah-Yol'un İçişleri Bakanı olarak oradayım, konuşmaya gittiğimiz konu da Susurluk meselesi. Böyle bir zekasızlığın, böyle bir zamanda, böyle bir şekilde ortaya konmasına hayretler içindeyim. Gerçekten Sayın Erdoğan adına çok üzüldüm. İyi ki de o Refah-Yol'un kurulmasını sağlamışım, iyi ki de or Refah-Yol'un kurulmasına vesile olmuşum. Çünkü 28 Şubatçılar çerçevesi içinde, yıkılıncaya kadar Türkiye'nin ekonomisine, ahlakına yönetimine, son derece önemli katkıları olan bir iktidardı. O iktidarın da bakanı olmaktan kurur duyuyorum."