Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. İlk tur öncesi adaletten ve özgürlükten yana oy kullanma çağrısı yapan sanatçılar ikinci tur için karamsarlıktan uzak, umutlu mesajlarını paylaştılar.

Umutsuzluk yok, birlikte yola devam

Kültür Sanat Servisi

Yüksek Seçim Kurulu 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun 28 Mayıs'ta yapılacağını açıkladı. AKP iktidarının baskıları altında yıllardır nefes alamayan sanat dünyası ikinci tur için yayınladıkları sosyal medya mesajlarıyla umut saçtılar. Yapılan bazı paylaşımlar şöyle:

Ataol Behramoğlu: Karamsarlığa yer yok. İktidar olanaklarının sonuna kadar kullanılmasına karşın küfür, tehdit, yalan ve hakaret kazanmış değildir. İkinci turda zafer çağdaşlığın, aydınlanmanın, uygarlığın, iyiliğin, çocuklarımızın, torunlarımızın, özetle Türkiye Cumhuriyetinin olacaktır.

Can Gürses: Kolları sıvayıp yeniden başlamak bizde bir Ata sporudur.

Bergüzar Korel: Umutsuz durumlar yoktur umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.

Mabel Matiz: Hayattan başka yol yok. umut etmeye ve çalışmaya devam. "direnenler yaşar".

Kaan Sekban: 2. tura kalmaz diyerek küçük bir tatil planlamıştım ve tabii ki bu sabah iptal ettim. Nasıl olsa alırlar diyerek sandıktan kaçma lüksümüz yok. Etrafımızdaki kararsız, küskün seçmenleri de ikna etmeliyiz hatta. Partiler de daha yüksek katılım için çalışmalı. Sonuna kadar devam.

Melis İşiten: 28 Mayıs'a kadar ben buralarda pozitif basıcam. İsteyen takipten çıkabilir. Umutluyum. İnanıyorum. Eylemsizlik içinde karalar bağlamayacağım. Kızım için, kendim için, ülkem için elimden gelenin fazlasını bir an durmadan yapacağım.

Melisa Sözen: Dün nasıl umutluysam bugün de öyleyim. Dün nasıl inanıyorsam bugün de aynı şekilde inanıyorum. Pes etmek, vaz geçmek, kimseyi yarı yolda bırakmak yok. Geleceğimiz için ikinci turda da lütfen oy verin! Kimseyi küstürmeyin. Ve sandıklarda müşahit olmak için oy ve ötesine kayıt olun. Bunun ne kedar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.

Hande Doğandemir: Hiçbir şey kız çocuklarını, kadınları kendi malları, köleleri gibi gören Hüdapar'ın Meclis'te olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu gerçekle iki hafta daha savaşacağız.

Ece Temelkuran: Kendini bırakıp umutsuzluğa kapılmayı, bu seçime çok emek veren, hapishanelerden umudumuzu tazeleyen, sedyelerle oy vermeye giden insalara ayıp etmek gibi görüyorum. Hayat, devam etmekle ilgilidir. Hep. Umutlu olmak bile zorunda değiliz. Sadece iki hafta daha çalışacağız.

Orhan Aydın: Deprem bölgesindeki tüm sorunlar çözülür. Döviz kurları düşer, TL değer kazanır. Ekmek 3 lira olur. Ekonomimi ve adalet şaha kalkar. yolsuzluk ve talan durur. Kadın-hayat-sanat-sanatçı düşmanlığı tarih olur. Ey halkım... 'durmak yok yola devam' devam!