Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim isteyen üniversite öğrencileri ve sivil toplum örgütü üyeleri kuruluşunun 26. yılında...

ZEHRA ŞAHİNDOKUYUCU ANKARA

Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim isteyen üniversite öğrencileri ve sivil toplum örgütü üyeleri kuruluşunun 26. yılında Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) bir kez daha 'hayır' dedi.

Anti-kapitalist, Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, Emekçi Hareket Partisi Gençliği, Genç-Sen, Hukuk Fakültesi Öğrenci Derneği, İşçi Mücadelesi, Marksist Bakış, Öğrenci Muhalefeti, Özgür Eğitim Platformu, Özgürlükçü Gençlik Dernekleri, Sosyalist Demokrasi Gençliği üyeleri Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu önünde bir araya geldi.

Sık sık "YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek", "Savaşa değil, eğitime bütçe", "Söz, yetki, karar öğrencilere", sloganları atan grup adına konuşan Mehmet Bilber, "YÖK öğrenciler için bir tümördür. Bu tümör temizlenmelidir" dedi.

YÖK'ün kurulduğundan beri üniversiteleri bir ticarethaneye dönüştürdüğünü ifade eden Bilber, "Üniversitelerde geliştirilen tüm bilimsel ve teknolojik ilerlemeler sermaye sahiplerinin hizmetine sunuluyor. Bizler üniversitelerin emekçi çocuklarına da açılmasını istiyoruz. Üniversiteler bizimdir, bizim kalacaktır" diye konuştu.