Mersin'de üniversite öğrencilerin, YÖK'ün alınan uzaktan eğitim kararının sürdürmesi tepki göstererek, "Salgında, yangında, depremde ilk vazgeçilen şeyin bizler olmasını kabul etmiyoruz" dedi. Öğrenciler yüz yüze eğitime geçilmesi çağrısında bulundu.

Üniversite öğrencilerinden eylem: Yüz yüze eğitim istiyoruz

Abidin YAĞMUR

Mersin Üniversitesi öğrencileri, yüz yüze eğitime bir an evvel geçilmesi, depremzedelerin kamu ve özel sektöre ait konaklama tesislerinde barınmasının sağlanması, öğrenci yurtlarının yeniden öğrencilere açılması ve deprem bölgesinde yaşayan öğrencilere devam zorunluluğunun kaldırılması talebiyle eylem yaptı. Öğrenciler, “Salgında, yangında, depremde ilk vazgeçilen şeyin bizler olmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Mersin Üniversitesi öğrencisi bir grup, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki bir parkta bir araya gelerek AKP hükümetinin, deprem felaketini gerekçe göstererek uygulamaya çalıştığı uzaktan eğitim modelini istemediklerini haykırdı.

Öğrenciler, “Depremzedeler için yurtlar çözüm değil. Eğitim ve barınma hakkımızdan vazgeçmiyoruz. Yüz yüze eğitim istiyoruz” yazılı pankart açtı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Hüseyin Emredağ, “Biz öğrenciler depremin yol açtığı yıkımı onarmak, yaralarımızı sarmak için canla başla dayanışma gösterirken, imkanları olup da enkazı kaldırmayanların biz öğrencileri yurttan çıkarmasına ve yalnızlığa mahkum etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Online eğitimin verimsiz, eşitsizlikler yaratan bir sistem olduğunun pandemi döneminde görüldüğünü ifade eden Emredağ, “Salgında, yangında, depremde ilk vazgeçilen şeyin bizler olmasını kabul etmiyoruz. Depremzedelerin boşta bulunan toplu konutlara, TOKİ konutlarına, otellere, boş kamp ve tesislere, lojmanlara ve askeri tesislere değil de yurtlara yerleştirilmesinin tercih edilmesi hatalar zincirine bir yenisini eklemiştir. Bir sorun çözülmeye çalışılırken bir başka sorun yaratılmaktadır” dedi.