Üniversite öğrencisi 'Erdoğan'a hakaret'ten tutuklandı

Trabzon'da sosyal medya üzerinden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ve terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan üniversite öğrencisi Berivan Bila tutuklandı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gazetecilik Bölümü öğrencisi ve Trabzon Halkevi üyesi Berivan Bila hakkında, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bila'yı dün gözaltına alarak evinde arama yaptı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Bila sevk edildiği adliyede tutuklandı.


DİLAN ŞAHİNBAŞ

Tutuklanan Berivan Bila, bugün Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde sergilenecek olan “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü” tiyatrosunun başrol oyuncusuydu.

Artvin Halkevleri Başkanı Dursun Ali Koyuncu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, tutuklamanın özellikle bugüne denk getirildiğini vurguladı.

Koyuncu, geçen yıl da yaptıkları tiyatro başvurusunun engellendiğini söyleyerek, “KTÜ Öğrenci Kolektifi’nden arkadaşların oynadığı tiyatro gösterisini getirmek için başvurduk ve gerekli izinleri aldık. Ancak bu sefer de başrol oyuncumuzun tutuklanması üzerine iptal etmek zorunda kaldık” dedi.

Cezaevlerinin binlerce gazeteci ve binlerce öğrenciyle doluyken Berivan Bila’nın Cumhurbaşkanına Hakaret’ten tutuklandığını belirten Koyuncu, “Oyunu oynayacak arkadaşlarımız hafta içerisinde üniversitelerinde kantin zamlarını geri çektirmişti. Bu tutuklamanın oynayacak oyuna ve bu zamların geri çektirilmesine denk gelmesi manidardır” dedi. Koyuncu, yerel seçimler öncesi gerek Gezi eylemlerine dair açılan soruşturmalar gerek bu tarz tutuklamalarla iktidarın toplumu geri çekip, insanları kutuplaştırıp zafer elde etmek istediğini vurguladı.

Koyuncu sözlerini “Tutuklamalara ve başkaldırılara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Arkadaşımız Berivan’ın yanındayız” diyerek sonlandırdı.