MERAL DANYILDIZ Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber birçok üniversitede öğlen yemekleri iptal edildi. Öğrenciler, sosyal medyadan olaya tepki gösterdi. Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, ramazan ayında fakültelerinde yemek yiyemeyeceklerini dile getirerek sosyal medyada mağduriyetlerini aktardı. Konuya ilişkin Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Merve D. isimli bir öğrenci, Twitter hesabından “Ramazan bahanesiyle okulda resmen aç […]

Üniversite yemekhanelerine ramazan ayı müdahalesi: Yemekler iptal ediliyor

MERAL DANYILDIZ

Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber birçok üniversitede öğlen yemekleri iptal edildi. Öğrenciler, sosyal medyadan olaya tepki gösterdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, ramazan ayında fakültelerinde yemek yiyemeyeceklerini dile getirerek sosyal medyada mağduriyetlerini aktardı. Konuya ilişkin Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Merve D. isimli bir öğrenci, Twitter hesabından “Ramazan bahanesiyle okulda resmen aç bırakılıyoruz. Bir şekilde halledeceğimizi düşünüyordum ama aynı şeyi geçen sene de yaşadığımız için artık sesimi duyurmak istiyorum. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde hiçbir fakültede öğle yemeği çıkmayacağı duyuruldu. Okul yakınındaki yerler de gündüz yemek çıkarmıyor, çıkarsa da pahalı. Derslerimiz ramazan ayının üç haftasını kapsıyor. Mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz” şeklinde talepte bulundu. Daha sonra aynı öğrenci, Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörü Cem Zorlu’nun kendisini engellediğini gösteren bir ekran görüntüsü paylaştı. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde öğrencilere yapılan duyurular ile ramazan ayı boyunca yemek için ödeme yapan öğrencilerin iptal ettirmediği takdirde paralarının yanacağı açıklandı. Atatürk Üniversitesi yemekhanesine ise “İftar çadırı ve merkezi yemekhanesi ramazan ayı boyunca öğrencilerimize açık olacaktır. Yemekler rektörlüğümüzün ikramıdır” şeklinde bir bildiri asıldı.

BirGün’e konuşan Erzurum Atatürk Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisi Ece Y., ramazan ayı haricinde okullarında her zaman yemek çıktığını kaydetti. Ramazan aylarında ise okulun kantini de dâhil olmak üzere her yerin kapalı olduğunun altını çizen Ece Y.,”Ben üç senedir bu okulda okuyorum. Ramazan aylarında zaten dışarda her yer kapalı. Okula yakın yerlerde de hiçbir yer açık olmuyor. Açık olan yerler de çok pahalı. Günlük 10 lira öğrenci için çok fazla bir miktar. Zaten ramazan ayının haricinde her zaman yemekler çıkıyor. O konuda bir problemimiz yok. Fakat ramazan ayında üç yıldır okulumuzun kantinleri kapalı, yemeklerimiz de çıkmıyor. Bizim okulumuzda çok fazla yabancı öğrenci var. Bu sebeple şikâyet de ettik ama hiçbir açıklama yapılmadı. Öte yandan yemekhanenin kapatılacağına dair bir uyarı da yapmıyorlar. Biz ilk sene bu sebeple çok şaşırmıştık” diye konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde yetkili bir kişi, şu anda yemek yiyecek öğrencilerin sayısının belirlendiğini ve net bir şey olmadığını söyledi. Atatürk Üniversitesi ise telefonlarımızı açmadı.