Geçtiğimiz günler

ERKAN ÇINAR İZMİR
Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi'nde yaşanan ülkücü provokasyonuna tepkiler sürüyor. Üniversite Konseyleri Derneği üyeleri Ege Üniversitesi (EÜ) Kampusu'nda basın açıklaması yaparak, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi de yazılı açıklama yaparak saldırıları kınadı.

EÜ Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Esen grup adına okuduğu basın açıklamasında, yaşanan saldırıların ardından polisin 'güvenliği sağlamak' adına öğrenci yurduna baskın yaparak bir öğrenciyi gözaltına aldığını hatırlatarak, "Bunu kınamak için yapılan basın açıklaması öncesinde ise polisten önce harekete geçen Türk İntikam Tugayları oldu" dedi. Öğrenci velileri adına söz alan Rauf Cankurtaran da veliler olarak saldırılara karşı ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, "Bunlar Mehmet Ali Ağca'nın, Öğretim Görevlisi Bedrettin Cömert'i öldürenlerin artıkları. Açıkça söylüyoruz, gerekirse faşist saldırılara karşı çocuklarımıza kalkan olacağız" diye konuştu.

ÇHD'DEN DE KINAMA
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi de yaptığı yazılı açıklamayla son günlerde çeşitli üniversitelerde yaşanan saldırıları protesto etti. Açıklamada ayrıca son günlerde yaşanan saldırıların öğretim üyelerini de kapsamına aldığı hatırlatıldı. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla'nın akademik özgürlük hiçe sayılarak derslere girmekten men edildiği, yine aynı üniversiteden Prof. Dr. Kadir Cangızbay'ın da "Kürt sorununun barışçıl çözümüne inandığını" ifade ettiği için tehdit edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Bunlara sebep olanları kınıyoruz" denildi.