Sahte bilim üzerinden para kazananların sayısı artıyor. Üniversiteler de sahtekârlara imkân sağlıyor. Üniversitelerde Bioenerji denilen sahte bilim eğitimi veriliyor. Eğitim sonunda da sertifika veriliyor.

Üniversiteler şarlatanlara açık!

Berkay DÜNDAR

Ayetlerle kuantum, bilinçaltı gibi konularda seminer veren Eylem Amine Altunkaynak’ın geçen günlerde ortaya çıkan görüntüleri sosyal medyada gündem olurken, üniversitelerin de sahte bilim üzerinden para kazandığı öğrenildi. Üniversitelerin “Sürekli Eğitim Merkezi” bünyesinde verilen bioenerji kursu, internet üzerinden veya örgün bir şekilde yapılıyor. 4 gün boyunca verilen eğitimin ücreti ise 4 bin TL’yi buluyor.

BirGün’e bilgi veren sürekli eğitim merkezi yetkilileri, eğitiminin sonunda üniversiteler tarafından onaylı sertifikalarla bioenerji uzmanı olunabildiğini aktardı. Uzman olduktan sonra ise hastalıkları tedavi edebilecek yetkinliğe ulaşılabildiği ve “bioenerjist” olarak başkalarına eğitim verilebildiği ifade edildi. Eğitim programı içerisinde, negatif enerjiden arınma, çakralar nasıl çalışır gibi sahte bilim öğretileri yer alıyor.

Bu uygulamaları değerlendiren Fizik Doktoru Kaan Öztürk şunları söyledi: “Bunların bilimsellikle alakası yok uydurma. Seminerlerinde enerjiye, biyolojiye dair iddiaları var ama bilimsel gerçeklikle alakası yok. Bu dolandırıcılığa girer. Üniversitelerin de bunu kullanarak para kazanması korkunç bir şey. Ne olursa olsun para gelsin, öğrenci çekelim anlayışı söz konusu. Aynı zamanda üniversite itibarı da erozyona uğratılıyor, böyle kaybedilen bir itibar kolay geri kazanılamaz. İllaki üniversite içerisinde bu saçmalığı dile getirecek insanlar vardır ancak onlar da işten atılma korkusundan konuşamıyor muhtemelen.”

universiteler-sarlatanlara-acik-1002356-1.
Dr. Kaan Öztürk

BİOENERJİ EĞİTİMİ NEDİR?

Kursların internet sitesinde yer alan bilgiye göre bioenerji eğitimi şöyle tanımlanıyor: “Bioenerji evrende ve her insanda var olan yaradılışımızdan gelen bir enerji türüdür ve her insan bioenerji yapabilme kapasitesine sahiptir. Her insanda enerji vardır önemli olan enerjinin farkına varıp bu felsefeye inanmanız, sevgi ve istek duymanızdır. Siz de başarılı bir Bioenerjist olabilirsiniz. Bu güç içinizde, sadece uyandırılmayı bekliyor. Yıllardır yaptığımız Bioenerji Eğitimleri sonucunda Bioenerji ile bağlantıya geçebilmek, enerjiyi kullanabilmek için 2 günlük Bioenerji Eğitimi yeterli geldiği görülmüştür.”