Üniversiteleri bölme tasarısının görüşmesinde karar yeter sayısı sağlanamadı

Üniversitelerin bölünerek yeni üniversiteler kurulmasını öngören tasarının görüşmeleri 8 Mayıs’a ertelendi.

“Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”, TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. Görüşmelerde söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, karar yeter sayısı istediklerini söyledi.

3 OYLAMADA DA YETERLİ SAYI OLMADI

Gazete Duvar'ın haberine göre, bunun üzerine oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, oylama yaptı. Karar yeter sayısı olmaması nedeniyle oturuma 15 dakika ara verildi. Sonrasında yapılan 2 oylamada da karar yeter sayısı sağlanamadı.

Üçüncü oylamanın ardından konuşan Bahçekapılı, “Alınan karar gereğince kanun, tasarı ve teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için 8 Mayıs 2018 Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum” dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, tasarıyı eleştirdi. Yasa tasarısını engellemekte kararlı olduklarını belirten Balbay, paylaşımında “Bugün sabaha kadar direnip üniversitelerin bölünmesi yasasını engellemeye kararlıydık. 20.30’da karar yeter sayısı istedik, iktidar bulamadı, Meclis kapandı. Direnirsek kazanacağız” ifadelerine yer verdi.