Bir grup üniversite öğrencisi, diplomaların işe yaramadığını ve üniversite mezunlarının işsiz olduğunu belirterek İŞKUR önünde diploma yırttı

Üniversiteliler ‘işe yaramıyor’ dedikleri diplomalarını üniversite önünde yırttı

ARDA ÖZARDA

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre her 4 üniversite mezunundan 1’i işsiz. Üniversite eğitiminden sonra işsiz kalan gençlere dikkat çekmek için bir grup üniversite öğrencisi Beyoğlu İŞKUR önünde diploma yırttı.

Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Yasemin Aladağ, “Yandaşlar danışmanlığa atanıp 4 farklı işten 4 maaş alırken; TÜİK tarafından açıklanan verilere göre her 4 üniversite mezunundan 1’i işsiz. Üniversitelerde kendi akrabalarını atayanlar, devlet kurumlarına torpil ile insan alanlar, yandaşlarına koltuk ayıranlar üniversite öğrencilerini işsizliğin beklediği bir gelecek ile yüzleştiriyor. Öğrenciler, hem geçinemedikleri için aldıkları krediler ile borçlu mezun oluyor, hem de geleceksizlik ile boğuşuyor” dedi.

“GELECEĞİMİZİ KENDİ ELLERİMİZLE GERİ ALACAĞIZ”

Aladağ, gelecekte önlerini görebilmek için mücadele etme gerektiğini söyleyerek, “Üniversite hayatımızın bitmesi ile işsiz kalma ihtimalimiz bu sistemde kesin, o yüzden bir işe yaramayan bu diplomalarımızı kapınızın önüne atıyoruz! Her bir sıra arkadaşımızın kaygısı olan geleceksizliğe karşı kampüslerden, sokaklardan mücadele ederek geleceğimizi kendi ellerimizle geri alacağız” ifadelerini kullandı.