Üniversitenin tiyatro festivalinde skandal: Salon protokole kapatıldı, öğrenciler içeriye alınmadı

HABER MERKEZİ

Anadolu Üniversitesi Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen "Arzu Tramvayı" isimli oyunun gösteriminde salon protokol için kapatıldı.

Öğrencilere bilet satışı yapılmasını engelleyen rektörün, tüm biletleri "davetiye" olarak protokole dağıttığı öğrenildi.

'OYUNCULARA YAPILAN TERBİYESİZLİK'

Olay sosyal medyada tepkiyle karşılanırken, festivalin Instagram hesabında bir kullanıcı "Bu tarz şeylere alışıktık bu ülkede ama Eskişehir’e ve Anadolu Üniversitesine yakışmadı... biz sanat sever bi şehriz diye övünmekle olmuyor demekki... üzdü" yorumunu yaptı.

Başka bir kullanıcıysa, "Oyunculara yapılan terbiyesizlik daha büyük. Öğrenciler için oynamaya geldikleri yerde öğrenci göremediklerinde ne olacak? Öğrencileri bahane edip protokol için ayağa çağrıldıklarını farkettiklerinde ? Bundan sonraki oyunlar iptal olursa hiç şaşırtıcı olmaz" diyerek tepkisini gösterdi.

universitenin-tiyatro-festivalinde-skandal-salon-protokole-kapatildi-ogrenciler-iceriye-alinmadi-638775-1.

ÖĞRENCİLERDEN EYLEM

Duruma tepki gösteren öğrenciler, gösterimin yapıldığı Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nin önünde toplanarak eylem gerçekleştirdi.

Eylemde "Öğrenci burada, rektör nerede?", "Oyun nasıldı, eğlendiniz mi?", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları atıldı.

ONUR SAYLAK: HABERİMİZ YOKTU

Eylem yapan öğrencilere kulisten seslenen oyuncu Onur Saylak, kendilerinin durumdan haberleri olmadığını söyledi.

Saylak, öğrencilere "Oyunu bitirmemize izin verin, çıkışta sizinleyiz" dedi.

OYUNCULARDAN AÇIKLAMA

Öğrenciler tiyatro çıkışında protokolü yuhaladı.

Oyunun çıkışında öğrencilere açıklama yapan oyuncularsa, üniversiteye yeniden geleceklerini ve bu kez sadece öğrencilerin alınacağını ifade etti.