Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sisteminde yapılan değişiklikle üniversiteye giriş artık daha da zorlaştı. ÖSS’de tüm adayları etkileyecek önemli değişiklikler yapıldı...

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sisteminde yapılan değişiklikle üniversiteye giriş artık daha da zorlaştı. ÖSS’de tüm adayları etkileyecek önemli değişiklikler yapıldı. oru kapsamı genişletilerek bilgiye dayalı soruların ağırlığı artırılarak sınav daha zor hale getirildi.Fen bilimleri testi ile sosyal bilimler testinin standart puanlarını çarpılacağı katsayıları 0.1’den 0.2’ye yükseltildi. "Yabancı dil" alanından sınava girecek öğrenciler de artık matematik sorusu çözmek zorunda.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, tek oturumda yapılacak sınavda her adaya tek soru kitapçığı ve tek cevap kağıdı verileceğini belirterek, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi 10 tür soru kitapçığı kullanılmaya devam edilecek. Sınavda her biri 30 sorudan oluşan sekiz tane test yer alacak fakat her adayın bu testlerden altı tanesine yani 180 soruya yanıt vermesi yeterli olacak" dedi. Yarımağan, sınav süresinin 15 dakika artırılarak 195 dakikaya çıkarıldığını açıkladı. Yarımağan, "İmam hatip lisesi veya herhangi bir meslek lisesi mezunu ilk dört testten hesaplanan puanla kendi alanındaki programlara girecek eğer kendi alanları dışındaki dört yıllık programlara girmek istiyorsa lise mezunları gibi gerekli iki testi yanıtlaması gerekecek."

TEZİÇ: ÜNİVERSİTELER BAŞARILI

Öte yandan İzmir’de Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, üniversitelerin ilk 500 içinde yer almaması eleştirilerine cevap vererek, ''Türk üniversitelerinin ortalama notu 5 üzerinden 3.44. Bütün olumsuzluklara, olanaksızlıklara rağmen üniversitelerimiz notunu yükseltmeye devam ediyor'' dedi.