Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, sırtlarını 240’ıncı kez rektörlük binasına döndü: “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz.”

Üniversiteyi baskıyla yönetemezsiniz

Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi dün de "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" diyerek sırtlarını 240’ıncı kez rektörlük binasına döndü.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz”, “Vazgeçmiyoruz”, “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite” ve “Berkeye Perite Özgürlük", "Feyzi Hoca Yalnız Değildir” yazan dövizlerle derslerine son verilen Can Candan, Feyzi Erçin, Sade Binbaşgil ve Özcan Vardar’ın fotoğraflarını taşıdı. Nöbet sonrası akademisyenler haftanın her son iş gününde olduğu gibi haftalık açıklamalarını okudu.

Açıklamada şunlar denildi:

"Üniversitemizin temel ilkelerini, kurumsal bütünlüğünü ve kamusal yükümlülüklerini korumak ve savunmak amacıyla sürdürdüğümüz direnişimiz birinci yılını tamamlamak üzere. Atanmış yönetim, tüm Boğaziçi bileşenlerince vakar ve kararlılıkla sürdürülen bu haklı mücadelenin karşısında üniversiteyi yönetemeyeceğinin farkında. Kurumun kontrolünü usulsüzlüklerle, tepeden inme kararlarla ve dozunu arttırdığı cebrî tedbirlerle sağlayacağını düşünüyor. Oluşturulmaya çalışılan bu gözdağı ortamının son örneği de Rektörlüğe bağlı birimlerde çalışanları denetlemek üzere oluşturulmuş yeni Disiplin Kurulu. 50 yıllık bir kamu üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi’nde daha önce ihtiyacı hissedilmemiş olan bu kurul, özveriyle çalışan personelimizin maruz bırakıldığı baskı ortamının açık bir ifadesi. Türkiye’de özgür, özerk ve katılımcı ilkelere dayalı bir üniversite ideali gerçekleşene kadar, kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!"