Ünlü falezler ihaleyle plaj oldu
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Öztürk ve Hüseyin Öztaş ile ortak olduğu otelin Antalya’nın dünyaca ünlü falezlerinde kaçak kullandıkları plajı, ihaleyle 6 milyon liraya aldığı öğrenildi.

Akdeniz Gerçek’in haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Antalya'nın falez sahil bandında bulunan Bambus Koyu'nun günübirlik kullanım amaçlı kiralama ihalesi ile birlikte Luck Monkey Otel ve Prof. Dr. Ömer Özkan’ın özel muayenehanesinin önündeki plajı da ihaleye çıktı. 8 Kasım Salı günü Ankara'da yapılan ihaleye Bambus Plajı için, Muratpaşa Belediyesi'nin iştiraki Falez A.Ş.'nin yanı sıra çok sayıda firma katıldı. Yıllık kira, KDV hariç 185 bin lira muhammen bedel üzerinden başlayan ihalede Falez AŞ, teklifini 1 milyon 100 bine kadar yükseltirken, ihalede özel bir firma 1 milyon 910 bin lirayla son teklifi verdi.

Edinilen bilgiye göre aynı gün bakanlığın ihalesinde Mimarlar Odası Şube Başkanı Hasan Çerçiler’in, CHP’li Muratpaşa Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Ahmet Öztürk’ün ve İmar Komisyonu Üyesi Hüseyin Öztaş’ın ortak olduğu Lucky Monkey Otel’in kaçak kullandığı plaj da görücüye çıktı. Hasan Çerçiler, “Lucky Monkey Otel adına Bambus’un bitişiğinde olan ön iznini aldığımız yerin ihalesine katıldık. 6 milyon TL son teklif verildi. İhaleyi biz 6 milyon TL vererek kazandık” dedi.