Dünyaca ünlü İspanyol opera sanatçısı Placido Domingo'ya birçok kadın tarafından cinsel taciz suçlaması yöneltildi.

Ünlü opera sanatçısı Placido Domingo'ya 9 kadından cinsel taciz suçlaması


İspanyol opera sanatçısı Placido Domingo 9 kadın tarafından tarafından cinsel tacizle suçlandı.

Associated Press'in (AP) haberine göre, sekiz opera sanatçısı ve bir balerin, ünlü tenorun 80'li yıllardan bu yana kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü.

Suçlamaların ardından ABD'deki iki büyük müzik organizasyonu Domingo'ya gönderdikleri daveti geri çekti. Domingo'nun yönettiği Los Angeles Operası bağımsız bir inceleme yürütüleceğini duyurdu.

AP haber ajansına konuşan Domingo ile Washington Operası'nda birlikte çalışan mezzo-soprano Patricia Wulf hariç, suçlamaları yönelten diğer bütün sanatçılar isimlerinin gizli kalmasını istedi.

Söz konusu 9 kadın harici sanat camiasından birçok farklı isim de Domingo'nun özellikle genç kadınlara karşı cinsel eğilimli davranışlarda bulunduğunu, yemeğe çağırdığı isimlerin elini tutup bacaklarına dokunduklarına şahit olduklarını ifade etti.

Bunun yanında mağdurlardan biri Domingo'nun kendisini elle taciz ettiğini belirtirken, diğer üç kadın da ünlü sanatçının iş yemeğinde, soyunma odasında veya otelde kendilerini zorla dudağından öptüğünü belirtti.

Domingo: İlişkilerim karşılıklı ve rızaya dayalı

İddialar sonrası açıklama yapan Grammy ödüllü 78 yaşındaki Placido Domingo ise "İsimsiz kişiler tarafından 30 yıl eskiye dayanan hadiseler konusunda yapılan iddialar oldukça rahatsız edici ve yanlış.Tüm yaptıklarımın ve ilişkilerimin karşılıklı ve rızaya dayalı olduğuna inandım. Benimle çalışanlar kimseye bilerek zarar verecek ya da utandıracak biri olmadığımı bilir" diye konuştu.

İkinci karısı soprano Marta Ornelas ile 1962'den beri evli olan Domingo, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenli olarak sahne alıyor. Son olarak ocak ayında Kraliyet Opera Evi'nde sahnelenen La Traviata eserinde yer alan Domingo'nun, 2020 Haziran'ında Verdi'nin ünlü Don Carlo operasıyla Covent Garden'a geri dönmesi bekleniyordu.