Ünlü rap müzisyenleri Server Uraz ve Ceg lakaplı Volkan Ayvazoğlu’na 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Ceg’in Bu Gece isimli şarkısında uyuşturucu kullanımını özendirdiği ve kullanımını kolaylaştırdığı iddasıyla Ceg’e şarkı sözleri ve Server Uraz’a da şarkıcının yapımcılığı sebebiyle dava açılmıştı. Verilen kararın itirazı için istinaf mahkemesine başvuruldu. İstinaf mahkemesi kararı onarsa iki müzisyenin de […]

Ünlü rapçiler Server Uraz ve Ceg’e hapis cezası

Ünlü rap müzisyenleri Server Uraz ve Ceg lakaplı Volkan Ayvazoğlu’na 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Ceg’in Bu Gece isimli şarkısında uyuşturucu kullanımını özendirdiği ve kullanımını kolaylaştırdığı iddasıyla Ceg’e şarkı sözleri ve Server Uraz’a da şarkıcının yapımcılığı sebebiyle dava açılmıştı. Verilen kararın itirazı için istinaf mahkemesine başvuruldu. İstinaf mahkemesi kararı onarsa iki müzisyenin de hapis cezası onanmış olacak.

Haklarında açılan dava neticesinde sosyal medya hesabından açıklama yapan Server Uraz açıklamasında şunları söyledi:

“Bu kararın hukuka, adalete ve sanata ne derece aykırı olduğuna girmek bile istemiyorum çünkü oradan çıkamayız. Biliyorsunuz bugün çıktığımız duruşma neticesinde 4 yıl 2 ay hapis cezası aldık. Bunun sebebi Ceg’in ‘Bu Gece’ şarkısında geçen sözler ve bu şarkının Epidemik Yapım’dan yayınlanmış olması. Türkiye’nin tek bağımsız hiphop yapım şirketi Epidemik’in yapımın kurulumuna ve birkaç senedir büyümesine beni takip edenler çok yakından şahit oldu. Bu şirket bağımsız ve özgür müziğin önüne açmak için kuruldu. Daha önce bir sanatçı olarak özgürlüğümle alakalı başka şirketlerde yaşadığım sıkıntıları başka sanatçılar yaşamasın diye kuruldu”

‘Özgür sanata müdahalenin boyutlarını gösteriyor’

“Şu an bir sanatçı olarak değil bir yapımcı olarak hapis cezasına çarptırılmış olmam uzun zamandır hep bir ağızdan karşı çıktığımız pek çok müzisyen dostumun başındaki özgür sanata müdahale konusunun boyut büyüttüğünü gösterir nitelikte. Şu an yapabileceğimiz tek şey istinaf mahkemesini beklemek. Bu süreç 6 ay ile 1 sene arasında gerçekleşecek. İstinaf mahkemesinden olumsuz karar çıkması halinde Ceg de ben de hapse giriyoruz.

‘Hiçbir etkinliğimizi durdurmuyoruz’

Bu süreçte başta Pazar günü Beşiktaş’ta gerçekleşecek imza günüm olmak üzere hiçbir etkinliğimi durdurmuyoruz. Bu karardan önce ne yapıyorsak yine aynı hızla etkinliklerimize devam edeceğiz. Müzisyen arkadaşlarımıza ve dinleyicilerimize çok teşekkür ederiz. Son gücümüze kadar sanatın özgür olması gerektiğini savunacağız.”

Ceza, yaptığı paylaşımla karara tepki gösterdi

Ceza: Rap hedefte

Türkçe Rap’in en ünlü müzisyenlerinden Ceza ise Instagram hesabında yaptığı paylaşımda karara tepki göstererek, “Rap belirgin bir şekilde hedef durumda. #FreeHipHop” ifadelerini kullandı.

Ezhel: Rap’ten başka işiniz yok mu?

Son dönemin adından en çok konuşulan müzisyenlerinden Ezhel de sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Canım çok sıkıldı, moralim çok bozuldu. Ne diyebilirim? Çok acı verici. Bu insanlar sadece müzik yapmış bir şey yapmamış, ortada. Dışarıda bir sürü korkunç kötülük var. Artık adaletten bile korkar oldum. Adalet kelimesi bile korkutuyor beni. Sanki şansa yaşıyoruz. Biz magazin malzemesi olduk. Hiç olmak istemezken hem de. Uğraşacak bir şey mi yok rap dışında? Ama artık korkuyorum ve üzülüyorum. Artık şakasını yapmak istemiyorum. O bile düzen tarafından suiistimal ediliyor. Umarım adalet yerini bulur. Çünkü öyleyse çok korkunç. Rap’e karşı, özgür sanata karşı savaş açılmış gibi. Umarım her şey herkes için iyi olur.”