Muğla'da dün gözaltına alınan eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın işlemlerinin tamamlaması için bir günlük ek gözaltı süresi verildi.

Ünsal Ban'ın gözaltı süresi uzatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın gözaltı süresi uzatıldı.

AA'nın aktardığına göre, dün Muğla'nın Milas ilçesinde gözaltına alınan Ban, sabah saatlerinde kara yolu ile Ankara'ya getirildi.

Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği'ne götürülen Ban'ın işlemlerinin tamamlaması için bir günlük ek gözaltı süresi verildi.

Ünsal Ban'ın yurtdışına kaçmaya çalıştığı iddia edilmişti.

Ban hakkında boşanma aşamasındaki eşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun adının geçtiği iddialarda bulunmuştu.

Peker, 'Deli Çavuş' isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Taşkesenlioğlu'nun yer aldığı ve Ünsal Ban'ın çektiğini belirttiği bir videoyu paylaşmıştı. Peker, "Ünsal Ban’la ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti'nin Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı" ifadelerini kullanmıştı.

Videonun paylaşılmasının ardından Ban, Peker'in iddialarını kabul etmiş ancak videoyu kendisinin göndermediğini belirtmişti.