<P

"BAŞKA BİR ENERJİ MÜMKÜN, TÜRKİYE KYOTO'YU İMZALA" MİTİNGİ: Uras: Herkesi 8 Aralık'ta Kadıköy'e çağırıyoruz

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ve Küresel Eylem Grubu üyeleri, 8 Aralık'ta Kadıköy'de yapılacak "Başka bir enerji mümkün, Türkiye Kyoto'yu imzala" mitingi için çağrı yaptı.

Uras, "Herkesi 8 Aralık'ta Kadıköy'e çağırıyoruz" dedi. Genel Kurul'daki bütçe görüşmeleri nedeniyle TBMM Dikmen Kapısı girişinde gerçekleştirilen basın açıklamasına, Küresel Eylem Grubu adına Devrimci Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Doğan Tarkan, Sanatçı Pelin Batu ve Zeynep Casa-lini, Türkiye Yeşiller Grubu'ndan Ümit Şahin, EMO Ankara Şube Başkanı Ramazan Pektaş, Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çetin, ÖDP Parti Meclisi üyesi Çağdaş Küpeli, KEG aktivistlerinden Önder Algedik ve İremnur Aksu katıldı.

ABD İLE TÜRKİYE
Yapılan ortak açıklamada, Uras, Bali'de Kyoto Protokolü çerçevesinde sürecek olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği görüşmelerinin başladığını hatırlatarak "ABD ve Türkiye ile birlikte Kyoto Protokolü'nü görmezden gelen üç ülkeden biri olan Avustralya, Protokolü kabul ettiğini ve 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarında yüzde 60'lık bir indirime gideceğini açıkladı. Şimdi benzer bir adımı Bali'deki görüşmelere katılacak hükümet temsilcilerimizden de bekliyoruz"dedi.

Türkiye'nin tüm enerji politikalarını gözden geçirmek zorunda olduğuna dikkat çeken Uras, yenilenebilir enerji politikalarının hızla devreye sokulması gerektiğini söyledi. Bali'deki toplantılarda Türkiye'nin sadece izleyici olmaması gerektiğini ifade eden Uras, hükümetin Bali'de Kyoto Protokolü'nü onaylayacağını ve belli bir zaman diliminde sera gazı şahmında indirim yapılacağını beyan etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin Bali'deki toplantıya, Nükleer Santral yasasını çıkararak "geri adım atarak" gittiğini vurgulayan Uras şunları söyledi: "Nükleer enerjinin gerek ekonomik gerekse ekolojik sonuçları sebebiyle tüm dünyada terk edilen enerji olması bir yana, Nükleer Yasası içine 'geçici madde' olarak giren 'Yerli kömür yakıtlı santrallerin teşviki' isimli madde iklim değişikliği açısından dünyanın tabutunun son çivisini de çıkıyor. Bali'deki toplantılara nükleer ve termik bir skandala imza atarak gitmemeliydik."

KADIKÖY MİTİNGİNE ÇAĞRI
8 Aralık'ta İstanbul, Kadıköy'de yapılacak mitinge destek çağrısında bulunan ÖDP Genel Başkanı ve Milletvekili Ufuk Uras, "8 Aralık'ta İstanbul'da olduğu gibi yaklaşık 100 farklı ülkede mitingler ve protesto gösterileri olacak. İnsanlar 'ne kömür ne petrol ne nükleer; güneş, rüzgar bize yeter' sloganı ile yürüyecek. Biz de yurttaşlarımızı duyarlı olmaya ve hükümete yönelik taleplerini dile getirmeye davet ediyoruz" dedi. Ankara