Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, belediyeye ait 18 traktörü mazotuyla birlikte ücretsiz olarak çiftçinin kullanımına sunduklarını bildirdi.

Üretim durmasın diye traktör desteği

BERKAY SAĞOL

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP, 25 yıl sonra Saruhanlı’da seçimi kazandı. Son seçimlerde en fazla oyu alarak göreve gelen Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, görevdeki 2 yılını BirGün’e anlattı. 25 yıl sonra Saruhanlı’nın kaderini değiştirerek bahar getirdiklerini söyleyen Bilgin “Saruhanlı bize partizanlık yapmadan herkese eşit hizmet etmemiz konusunda büyük bir misyon yükledi. Bizde öncelik neredeyse oraya giderek hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Saruhanlı’nın tarıma dayalı bir ilçe olduğunu ve üreticileri ayağa kaldırma hedefleri olduğunu vurgulayan Bilgin, “Saruhanlı’daki yurttaşların yüzde 90’ının arazisi var. Önce çiftçi ve üreticiye destek olmak istedik. Fidan, mazot desteği verdik. Pandemi döneminde traktörü olmayan çiftçilere belediye şantiyemizde olan 18 tane traktörü kullanıma sunduk. Mazot alacak durumda olmayan yurttaşlara mazotunu da verdik. Bunu belediyeden vermedik. Yurttaşlar imece usulü kendi aralarında toplayarak aldı bu mazotu. Büyükbelen’de bin 26 dönümlük araziyi Nuriye’de 85 dönüm zeytinlik arazisini peşkeş çekilen siyasilerden geri aldık. Büyükbelen’deki arazileri 20’şer dönüme bölerek oraya yaşayan yurttaşlara ihaleyle verdik. Nuriye’deki zeytinliği de biz çalışıyoruz. Halkın malına sahip çıktık ve kullanımına açtık” ifadelerini kullandı.

‘HEDEFLERİN ÜSTÜNE ÇIKTIK, YATIRIMLAR DEVAM EDECEK’

2021 ve 2022 yılı için birçok projeleri olduğunu açıklayan Bilgin, “Göreve geldiğimizde 2019 yılında belediyenin bütçesi 33 milyon TL’ydi ve bunun 13 milyon TL’si borçtu. 2020’de bu bütçeyi 43 milyon TL’ye çıkardık, 2021’de ise bütçemiz tam olarak 120 milyon TL. Bu sürede hem gelirleri arttırdık hem de 4 milyon TL gibi bir borç ödedik. Saruhanlı’da kaba inşaatı biten üniversite binasını faaliyete geçirmek istiyoruz. Okulu eğitime kazandırıp, bin 500 öğrenci kentimize gelirse esnafımıza da can suyu olacağını biliyoruz. Belediye binamızda hem küçük hem de depreme dayanıklı değil. Bazı birimlerimizi dışarıdan yer kiralayarak oraya taşımak zorunda kaldık. Görev süremiz bitene kadar yeni belediye binasını da hizmete kazandıracağız. Saruhanlı’da 4 bin 160 dönüm bir arazi, karma organize sanayi olarak faaliyete açılacak. 5 yıl içinde burası hayata geçecek” dedi.