İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Urfa’da düzenlenen Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 197 şüpheliden 182'si, sahte içkiye yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonda ise 176 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Urfa'da uyuşturucu operasyonu: 182 kişi gözaltına alındı
Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Urfa'da gerçekleştirilen Kökünü Kurutma Operasyonu'nun detaylarını canlı yayında açıkladı.

Soylu, Urfa’da sabah saat 5-6 civarında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 182, Zincir 2 Operasyonu'nda ise 8 ilde 12 suç grubunun deşifre edilerek 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

AA'nın haberine göre, uyuşturucuya karşı 27. Kökünü Kurutma Operasyonu gerçekleştirdiklerini vurgulayan Soylu, öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından kaçak ve sahte içki satıcılarına yönelik 8 ilde "Zincir 2" operasyonunun gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Operasyona ilişkin detayları paylaşan Soylu, şunları kaydetti:

“Şanlıurfa'da 3'üncü Kökünü Kurutma Operasyonu. Devletin ciddiyeti, mücadelesini ve kararlılığını buradaki bu musibeti gençlerimize bulaştırmak ve buradan huzur ve sükunu ortadan kaldırmak isteyenlere kökünü kurutarak göstereceğiz. Planlı operasyon olduğu için tutuklama oranları yüksek operasyonlardır. Buradaki amaç arzın hattını kesmektir. Bu Şanlıurfa'ya yönelik operasyondu. KOM Başkanlığının yaptığı Zincir 2 Operasyonu. Bu Zincir 2 Operasyonu da kaçak sahte içki ile üretimden tüketiciye olan zincirin deşifre edilmesi amacıyla ikincisi gerçekleştirilen operasyondur. 8 ilde 12 suç grubu deşifre edilmiştir.

217 KİŞİDEN 176'SI GÖZALTINDA

İnsan sağlığını tehdit eden ortamda üretilen sahte bandrollere başvurdukları, çöpe atılan boş içki şişelerini çeşitli yöntemlerle dolum yaptıkları, etil ve aromaları talep edenlere ulaştırmaya çalıştıkları, kargo görevlilerine yanlış kimlik verilerek yapılan tespitler kapsamında yaklaşık 8 ilde bu alanda faaliyet gösteren 12 suç grubu deşifre edilmiştir. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında 8 ilde 590 adreste 217 şüphelinin gözaltına alınması planlanmaktaydı, 176 şüpheli gözaltına alınmıştır. Operasyon devam etmektedir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonluğunda birlikte yürütülen bir operasyondur.”