Uşak'taki Kadın Konukevi ve Çocuk Evleri Sitesi'nde 6 kadın ve 34 çocuğun gıda zehirlenmesi teşhisiyle hastaneye kaldırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kuruluşlarımıza yemek temini sağlayan firma ile yapılan sözleşme askıya alınmıştır. Konuya ilişkin adli ve idari soruşturma devam etmektedir” denildi.

Kaynak: AA
Uşak'ta  Kadın Konukevi'nde 40 kişi gıdadan zehirlendi: Bakanlıktan açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Uşak'taki Kadın Konukevi ve Çocuk Evleri Sitesi'nde gıda zehirlenmesi teşhisiyle 40 kişinin hastaneye kaldırılmaısna ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, kurumun yemek için anlaşmalı olduğu firma ile sözleşmeyi askıya aldığını belirterek konuya ilişkin adli ve idari soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, saat 14.00 itibarıyla tedavi altına alınanların sağlık durumlarına ilişkin şunlar kaydedildi:

"Karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle başvurusu yapılan 6 kadın, tedavilerinin ardından taburcu edilmiştir. Aynı sağlık sorunları nedeniyle toplam 34 çocuğumuz için de acil birimlerine başvurulmuş olup, 24 çocuğumuz tedavisinin ardından taburcu edilmiş, 10 çocuğumuzun tedavilerine hastanede devam edilmektedir.

Kuruluşlarımıza yemek temini sağlayan firma ile yapılan sözleşme askıya alınmıştır. Konuya ilişkin adli ve idari soruşturma devam etmektedir."