Uşak'ta Deri Karma Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Yangına müdahale eden bir itfaiye çalışanı Tayfun Gürses enkaz altında kalarak yaralandı. Gürses'in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Uşak'ta tekstil fabrikasında yangın
Fotoğraf: AA

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangına müdahale sırasında fabrika çatısında çökme meydana geldi.

Yangına müdahale eden itfaiye çalışanı Tayfun Gürses enkaz altında kaldı. Enkaz altından çıkarılan Gürses, ambulansla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gürses'in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Diğer yandan dumandan etkilenen 3 itfaiye görevlisi de hastaneye kaldırıldı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Uşak Valisi Turan Ergün, dumandan etkilenen itfaiye görevlilerinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Büyük ihtimalle çatıdaki bir çalışmadan dolayı elektrik sebeple değerlendiriyor şu anda ama nedeni yangın raporuna göre belli olur. Bizi sevindiren husus herhangi bir can kaybı yok, maddi hasar var. Tek teselli kaynağımız, can kaybının olmaması. Birinci önceliğimiz yangının söndürülmesi."

(AA)