Uşak Üniversitesi’nde aynı soruşturma kapsamında 3 öğretim üyesi ihraç edilip, 2 öğretim üyesi de açığa alınırken, Prof. Dr. Ramazan Altınay’ın ise ceza yerine Uşak Eğitim Fakültesi’ne dekan olarak atanarak ödüllendirildiği kaydedildi.

Uşak Üniversitesi’nde ‘iltisakı’ olan kişi Dekan yapılmış!

AYCAN KARADAĞ

Uşak Üniversitesi’nde, ‘Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara yada terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı yada bunlarla irtibatlarının bulunduğu tespit edilmiş olduğu bildirilen’ kişilerden biri olduğu iddiası ile hakkında soruşturma yürütülen Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Altınay’ın, 2019 yılında Eğitim Fakültesi’ne Dekan atandığı ortaya çıktı.

Uşak Üniversitesi’nde aynı soruşturma kapsamında 3 öğretim üyesi ihraç edilirken, 2 öğretim üyesi de açığa açındı. Prof. Dr. Ramazan Altınay’ın ise ceza yerine Uşak Eğitim Fakültesi’ne dekan atanarak ödüllendirildiği kaydedildi.

SORUŞTURMA KOMİSYONU TOPLANDI

Uşak Üniversitesi’nde, 1 Kasım 2017 tarihinde Prof. Dr. Mehmet Şeker başkanlığındaki Soruşturma Komisyonu4 üyenin de katılımı ile Yeni Rektörlük Binası’nda toplanır. Komisyon toplantısında Rektörlük makamının 01.11.2017 tarihli yazısı ile Uşak Valiliği İl Olağan Üstü Hal Bürosu’nun 22.06.2017 tarihli yazıları görüşülerek değerlendirilir.

Yapılan değerlendirme sonucunda, “Milli Güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı ya da bunlarla irtibatlarının bulunduğu tespit edilmiş olduğu bildirilen Osman AVCIOĞLU, Ramazan ALTINAY, Halil İbrahim ÇANKAYA, Saadettin ARSLAN, Resül GÖL ve Melek AKKURT İLHAN haklarında inceleme başlatılması” na karar verilir. Soruşturma sonunda Öğretim Üyeleri Osman Avcıoğlu, Saadettin Arslan ve Resul Göl ihraç edilirken, Halil İbrahim Çankaya ve Melek Akkurt İlhan ise açığa alınır.

Kadrosu Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde olan Prof. Dr. Ramazan Altınay ise ihraç veya açığa alma bir yana daha sonra 2019 yılında Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin Dekan olarak atanır.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİNİ İNTİHAL YAPMASINA RAĞMEN AKLADI

Prof. Dr. Ramazan Altınay ile ilgili bir başka iddia ise, bir öğretim üyesini Doçentlik başvurusunda intihal suçu tespit edilmesine rağmen aklayarak görevine devam etmesini sağladığı yönündedir.

2017 Yılı Aralık ayındaDr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Köroğlu, Sosyoloji Bilim Alanı’ndan Doçentlik için Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’na(ÜAK) başvurur. Köroğlu’nun başvurduğu çalışmada 5 bağımsız profesör jüri üyesinden biri intihal tespit eder. Tespit üzerine Köroğlu ÜAK Etik Kurulu’na sevk edilerek, kurul bağımsız profesörlerden oluşan uzman görüşüne başvurulur. Kurul,Köroğlu’nun iddiaya konu alan çalışmasından 21 tane intihal fiil işlediğine oy birliğine karar verir.

Konu hakkında ÜAK Genel Sekreteri Prof. Dr. Haldun Göktaş tarafından Uşak Üniversitesi’neyazı yazılır. Gönderilen yazıda, “15 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan doçentlik yönetmeliğinin 7. Maddesinin 7. Fıkrasına göre Muhammet Ali Köroğlu hakkında yönetmelik uyarınca gerekli işlemlerin tesis edilmesi ve işlem sonucunun başkanlığımıza bildirilmesikonusunda gereğini rica ederim” ifadelerini kullanılır. Bunun üzerine Uşak Üniversite ise Köroğlu’na açılacak disiplin soruşturmasında Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ramazan Altınay’a soruşturmacı olarak görevlendirir.

Altınay’ın ise Köroğlu’nun Doçentlik sürecinde intihal suçundan aklayarak görevine devam etmesini sağladığı kaydedilir.