AKP’li Üsküdar Belediyesi, imar planlarında konut ve ticaret alanı statüsünde olan dört arsasını satışa çıkardı. AKP’li belediye geçtiğimiz haftalarda da Altunizade'deki bin 343 metrekarelik turizm tesisi fonksiyonuna sahip arsasını satışa çıkarma kararı almıştı. Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Aziz Yağmur, arazi satışına tepki göstererek , “Üsküdar Belediyesi İstanbul’un en büyük bütçeye sahip olan ikinci ilçe belediyesi ve arazi satışından elde edilecek gelire de ihtiyacı yok. Bu yüzden adrese teslim satışlar bunlar” dedi

Üsküdar Belediyesi’nden kupon arazi satışları!

HABER MERKEZİ

AKP’li Üsküdar Belediyesi biri Tuzla İlçesinde olan ve üçü de Üsküdar’ın en merkezi noktalarında yer alan toplam dört arazisini satışa çıkardı.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Üsküdar Belediyesi’nin satışa çıkardığı arazilerden biri Burhaniye Mahallesi’nde yer alıyor. 284 metrekare büyüklüğündeki arazinin imar planlarında “orta yoğunluklu konut alanı” olduğu ifade edilirken arazinin satışı için belirlenen muhammen bedel (en düşük bedel) 1 milyon 420 bin TL olarak açıklandı.

Satışa çıkarılan iki arazi ise Altunizade Mahallesi’nde bulunuyor. Arazilerden birinin 673 metrekare büyüklüğünde olduğu, imar planlarında ise konut alanı olarak belirlendiği açıklanırken arazi için 4 milyon 375 bin TL muhammen bedel belirlendi.

Altunizade Mahallesi’ndeki bir diğer arazi ise yaklaşık 400 metrekare büyüklüğünde. Arazi imar planlarında konut ve ticaret olarak yer alırken arazi için belirlenen muhammen bedel ise 3 milyon 595 bin TL olarak açıklandı.

AKP’li Üsküdar Belediyesi Tuzla ilçesindeki yaklaşık 800 metrekare büyüklüğündeki arazisini de 3 milyon 192 bin TL muhammen bedelle satacak. AKP’li belediyenin arazilerin satışı için 4 Kasım tarihinde ihale düzenleyeceği de açıklandı.

BİR BAŞKA ARAZİ İÇİN DE SATIŞ KARARI ALINMIŞTI

Öte yandan Üsküdar Belediyesi Meclisi’nin bu ayki toplantısında, belediyeye ait Altunizade'deki bin 343 metrekarelik ”turizm tesisi” fonksiyonuna sahip arsasının satış için de karar alınmıştı. Üsküdar Belediyesi'ne ait bu arazi de önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacak. Satışa çıkarılacak arazinin üzerinde ise şu an İBB şirketi İSPARK tarafından işletilen bir otopark yer alıyor.

EN FAZLA BÜTÇESİ OLAN İKİNCİ BELEDİYE

Üsküdar Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Aziz Yağmur, arazi satışına tepki göstererek , “Üsküdar Belediyesi İstanbul’un en büyük bütçeye sahip olan ikinci ilçe belediyesi ve arazi satışından elde edilecek gelire de ihtiyacı yok. Bu yüzden adrese teslim satışlar bunlar” dedi.

Üsküdar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Tekel ise “Belediyenin Üsküdar’da satışa çıkaracağı bin 343 metrekarelik turizm tesisi fonksiyonuna sahip araziyi de kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Mahmut Ünlü'nün damadı Esat Palazoğlu’nun alacağı ve otel yapacağı iddia ediliyor. Umarım böyle olmaz ve bu arsa adrese teslim olarak satılmaz. Şuanda Üsküdar Belediyesi’nin para ihtiyacı yok. Zaten kamuya olan borçlarını da okulları ve camileri maliyeye devrederek mahsuplaşıyor. Yani merkezi hükumete para ödedikleri falan da yok” ifadelerini kullandı.