Sol Buluşmalar devam ediyor. Üsküdar’da gerçekleştirilen SOL Buluşma’da konuşan Gazeteci-yazar Ozan Gündoğdu, “Buzdolabınız bozulacak yenisini alamayacaksınız. Artık bunlar geniş kesimler için hayal olacak” derken SOL Parti PM Üyesi İbrahim Aydın da “Çözüm SOL’da” vurgusu yaptı.

Üsküdar’da Sol Buluşma: Mücadeleden başka çıkış yolu yok

HABER MERKEZİ

İktidarın baskıcı, gerici ve sermayeden yana politikalarına karşı SOL Parti’nin ülkenin dört bir yanında başlattığı Sol Buluşma etkinlikleri devam ediyor. Bugün de Üsküdar’da gerçekleştirilen Sol Buluşma’da ekonomik kriz ve gericilik başta olmak üzere hemen her alanda AKP iktidarının 20 yıllık yıkımına karşı mücadele vurgusu yapıldı.

Buluşmaya, Gazeteci-yazar Ozan Gündoğdu ve SOL Parti PM Üyesi İbrahim Aydın katıldı.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurmasının ardından tam bir yıl geçtiğini hatırlatarak söze başlayan Gazeteci-yazar Ozan Gündoğdu, ülkedeki ekonomi yönetimine dikkat çekti. Gündoğdu, geçtiğimiz günlerde yılın son enflasyon raporunu açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun cari denge, kur ve enflasyon arasındaki ilişkiye dair söylediklerini değerlendirdi.

“BİLEREK ENFLASYON POLİTİKASI”

Kavcıoğlu’nun açıkladığı politikaların geniş tabakaları daha da yoksullaştıracağının altını çizen Gündoğdu, “Cari açığı kapatmak için Türk Lirası’nın değerini sürekli düşüren, düzenli olarak ve bilerek enflasyon yaratan dolayısıyla çalışanların cebinden alan güç olsun diye çalıştıranların cebine koyan bir politika önerisi. MB Başkanı adeta milyonlarca insanı yoksullaştıracağız, bilerek enflasyon yaratacağız diyor. Faizleri düşürüp cari açığı kapatacağını iddia eden tamamen irrasyonel bir politika” dedi.

“YURTTAŞ, BOZULAN BUZDOLABININ YERİNE YENİSİNİ ALAMAYACAK”

“Önümüzdeki bir sene ekonomi için çok daha kötü olacak” diyen Gündoğdu, “Çok kısa zamanda mazot-doğalgaz çift haneli sayılara yükselecek. Ekmek zamlanacak. Ocakta elektriğe en az yüzde 25-30 zam gelecek. Doğalgaza yıl boyu 9 defa zam yapıldı ama en kısa sürede doğalgaza en az yüzde 35-40 daha zam gelecek. Buzdolabınız bozulacak yenisini alamayacaksınız. Artık bunlar geniş kesimler için hayal olacak. Böyle bir durumda yapılacak tek şey sınıf çıkarları doğrultusunda örgütlenerek, mücadele etmek” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELE ŞART, BAŞKA ÇIKIŞ YOLU YOK”

21 Kasım Pazar günü İstanbul Kartal’da gerçekleştirilecek olan mitinge çağrı yapan SOL Parti PM Üyesi İbrahim Aydın, “SOL’da buluşam” dedi.

‘Devrimci Demokratik Cumhuriyet’ için mücadele vurgusu yapan Aydın, “Öncelikle eğitimin, sağlığın, şirketlere peşkeş çekilen yolların bütünüyle kamulaştırılması gerekiyor. Bu toplumun hakkıdır. Bu sağlanmalıdır. İkinci ve olmazsa olmaz taleplerimizden biri de laikliktir. Bugün bu gerici iktidarın toplumu aşağıdan yukarı nasıl kuşattığını, cemaat tarikat içlerine çekip nasıl bir gericileştirme çabası içerisine girdiklerini gördükten sonra laiklik olmazsa olmazdır. Üçüncüsü de demokrasidir. Yeni bir demokrasi anlayışı geliştirmek zorundayız. Ve diğer en önemli başlık ise bağımsızlıktır. Bu kadar sermayenin hırsız olarak at koşturduğu istediğini yaptığı bir ülke olmaz, olamaz. Dolayısıyla bizim demokratik devrim programına uygun bir mücadele vermemiz gerekiyor. Başka bir çıkış yolu yok” diye konuştu.