Usta müzisyen Serdar Ateşer'den albüm sürprizi

90'lı yılların unutulmaz eserlerine imza atan ve birçok büyük ismin albümlerinde prodüktörlük yapan usta müzisyen Serdar Ateşer sessizliğini bozdu. Sanatçı vereceği iki konser ve sonbaharda yayınlayacağı 'İş İşten Geçer Geçmez Ordayım' isimli albümle sahnelere hızlı dönüş yapıyor

Şehir müziğinin efsane ismi Serdar Ateşer, grubu ile 7 Temmuz Cuma akşamı İzmir 6:45’de; 8 Temmuz Cumartesi akşamı ise Foça Gramofon Bar’da müthiş bir geceye imza atacak.

serdar-ateser-big-band-izmir-de-312561-1.

Serdar Ateşer, sessiz ancak iz bırakan müzikal yolculuğu ile meraklılarının sıkı takibinde olan bir isim. Sanatçıya bu projede Onur Duygulu ve Mesut Uçar eşlik ediyor.

Ateşer, uzun yıllardır müzik piyasamızı çekip çeviren, sürekli dinlenmeyi hak eden işleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Kurucularından olduğu kült grup Mozaik'ten bu yana çalışmalarına devam ediyor.

Besteci ve yorumcu Ateşer, aynı zamanda mor ve ötesi, Ruşen Alkar, Bülent Ortaçgil, İsmira, Yok Öyle Kararlı Şeyler gibi isimlerin prodüktörlüğü ile tanınıyor. Henüz bitirdiği yeni albümü 'İş İşten Geçer Geçmez Ordayım’ ise sonbaharda Kalan Müzik'ten yayımlanacak.

serdar-ateser-big-band-izmir-de-312562-1.

Serdar Ateşer, yayınladığı 'Avdet Seyri' albümü ile müzik piyasamızda önemli bir ses bıraktı. Kendisinden sonra gelenlerin mutlaka uğraması gereken bir dönemeç olan ‘Avdet Seyri’ yayınlandığı tarihten bu yana şehirli müzik formu ile uğraşanlar için önem taşıyor.

Ateşer, Ayvalık'ta yer alan ‘1901’ yılında yapılmış ve aynı ismi taşıyan taş stüdyosunda bu coğrafyanın yanı sıra dünyanın birçok yerinden kasabaya yolu düşen çeşitli disiplinlerden sanatçıları da ağırlıyor.

https://serdaratesergrupbaskanvekilleri.bandcamp.com/

serdar-ateser-big-band-izmir-de-312559-1.
Gramofon Cafe Bar: Reha Midilli Cad No29 Eski Foça – İzmir 0 532 648 82 62

serdar-ateser-big-band-izmir-de-312560-1.
6:45: Kıbrıs Şehitleri Cad, Muzaffer İzgü Sok. No: 10 Alsancak – İzmir 0545 644 6645

SERDAR ATEŞER KİMDİR?

1961’de İstanbul’da doğdu. 1976’da İEL’de çocukluk arkadaşları Ayşe Tütüncü ve Hakan Gürses’in de bulunduğu ilk grubuyla Milliyet yarışmalarına katıldı. 1982’de Mozaik grubunun kurucu üyelerinden biri olarak esasen bas gitar, yanısıra ‘az vokal’ ,12 telli ve banjo çalmaya başladı. 1987’de Ezel Akay, Sumru Ağıryürüyen ve Levon Balıkçıoğlu’nu müteakip Mozaik’ten ayrıldı.

Aynı yıl Nesli Çölgeçen’in “Selamsız Bandosu” filmine müzik yaptı. 4 Kanal bir kaset-teypte ilk albümü ‘Shipahoy-Bir Serdar Ateşer Kaseti’ni yaptı. Kendi çoğalttı,dağıttı… 1988’den itibaren Can Ayer, Fuat Domaniç, Hakan Kurşun, Cem Aksel ve Turgut Alp Bekoğlu’yla uzun sürecek, sinerjik bir döneme girdi. ‘Solo Çalışmalar’ başladı. Kendini finanse etmek içinse ‘Jingle İşi’ne girdi, düzinelerle reklam müziği yaptı. Kısa,uzun filmlere müzikler besteledi. Bir grup kurdu, stüdyosunu, müziğini geliştirdi, ödüller falan aldı… 1989’da İlk bandrollü albümünü “Mütareke Yılları”nı önce ‘Ahtapot’ sonra “Piccatura”dan çıkardı. R.Hisar’daki stüdyoda albüm prodüksiyonlarına başladı; Bülent Ortaçgil’in “Bu Şarkılar Adam Olmaz”, Erkan Oğur’un “Fretless” (sonradan “Bir Ömürlük Misafir”) ve başkalarını yaptı, yer yer düzenledi, kayıt ve mix etti . 1993’de Jingle yapmayı bıraktı. 1997’de grubuyla bir kaç konser verdi ve ilk CD albümü “Avdet Seyri”ni Kalan Müzik’ten çıkarttı. 1998’de Ayvalık’a göç etti. 1999-2006 arası, Ayvalık’ta biraz müzikten koptu.. Yine de arada Eren Kazım Akay ve Aynur Doğan’ın ilk albümlerini, Derviş Zaim’in “Filler ve Çimen” filminin ve bazı belgesel – dizilerin müziklerini de yaptı. 2007’den itibaren Ayvalık’taki depodan bozma stüdyosunu geliştirdi.

İzmir, Midilli ve Ayvalık’ta muhtelif gruplarla çaldı, onları kaydetti. 2012’de Mor ve Ötesi’nin ‘Güneşi Beklerken’ albümünün prodüktörlüğünü yaptı. Şu ara yeni albümünü bitirmeye çalışıyor. Yunanistan ve Türkiye’de grup ve solistlerle albüm prodüksiyonları ve konserler yapmaya devam ediyor…