Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından İlyas Salman, ‘Solcu olmayana ödül vermiyorlar’ iddiasında bulunan Hakan Boyav’a yanıt verdi.

Usta oyuncu İlyas Salman’dan, ‘Solcu olmayana ödül vermiyorlar’ diyen Hakan Boyav’a yanıt

Türkiye’de sinemada solcu olmayanlara ödül verilmediğini iddia eden oyuncu Hakan Boyav’a, Türk sinemasının efsane oyuncusu İlyas Salman’dan yanıt geldi. Salman, isim vermeden kendisine gönderme de yapan Boyav’a, “Sana en azından sağcısın diye ödül vermemişler. Bana solcuyum diye yıllardır rol vermiyorlar Hakan” karşılığını verdi.

TRT1’de yayınlanan ‘Payitaht Abdülhamid’ adlı dizinin oyuncusu Hakan Boyav, Türkiye'de ödül alabilmek için solcu olmak ya da yaşam biçimi olarak solculara yakın olmak gerektiğini iddia etti. TVNET'te yayınlanan Sormasam Olmaz adlı programın konuğu olan oyuncu Hakan Boyav, sinema sektöründe verilen ödüllerin hakkaniyetli olmadığını savundu ve “Sanatın normlarına göre değil, kendi normlarına göre takılıyorlar. Nasıl ödül alabiliyorsunuz Türkiye'de? Ya politik görüş olarak solcu olacaksınız, veya yaşam biçimi olarak oradan birilerine daha yakın olacaksınız. Adil, nesnel bir değerlendirmeden çok uzaktır Türkiye'deki ödüller” dedi.

Türk sinemasının efsane oyuncusu İlyas Salman ise Boyav’a sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Salman, tepki gösterdiği paylaşımında, “Sana en azından sağcısın diye ödül vermemişler. Bana solcuyum diye yıllardır rol vermiyorlar, Hakan” ifadelerini kullandı.

‘YELİZ’DEN SALMAN’A ‘YANIT’ GİRİŞİMİ

Bu cevabın üzerine ‘Yeliz’ lakabıyla tanınan AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İlyas Salman’a yanıt verme girişiminde bulundu.

Ne dediği tam olarak anlaşılamayan Çamlı, İlyas Salman'ın rol aldığı filmler ile, ‘gavurlaştırma ve kökünden koparma’ görevi üstlendiğini iddia etti, “CHP ile başlayan milleti başkalaştırma (gavurlaştırma, kökünden koparma) asrında önemli bir görev üstlenen sinema hayatının figüranı ödül almış. Kim kimden ne aldığına bakarsan bence pek sıkıntı yok, normal” ifadelerini kullandı.