Ustabaş’ın duruşması bugün

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 242 gündür tutuklu bulunan Berkay Ustabaş’ın 3. duruşması duruşması bugün görülecek. 5 Ocak’tan beri tutuklu bulunan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Ustabaş’ın duruşması saat 13.15’te Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde bulunan Ustabaş, cezaevinden gönderdiği mektubunda duruşmasına çağrıda bulunmuştu: Benimkisi bir adalet arayışı, Türkiye’deki adalet arayışının küçük bir parçası. Bir insanın evinden, mahkeme başkanının deyimiyle ‘hep sol görüşten kitaplar çıkması’ suç mudur? Bunların hangisi suç? Berkin’in cenazesine katılmak mı, evimden ‘hep sol kitaplar’ çıkmış olması mı? Bunun adına pek çok şey diyebiliriz ama adalet diyemeyeceğimize eminim.

Öte yandan dün sosyal medyada başlatılan '#BendeKatıldım' etiketiyle yapılan kampanyada ise çok sayıda paylaşım yapıldı. Sosyal medya kullanıcıları Berkin Elvan'ın cenazesine "#BendeKatıldım" diyerek Ustabaş'a sahip çıktılar.

İşte o paylaşımlardan bazıları: