Ustanın ardından sanatçılardan çağrı: Kenter Tiyatrosu yaşatılmalı

Tiyatromuzun usta ismi Yıldız Kenter'in 91 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etmesinin ardından sosyal medyada Kenter Tiyatrosu yaşatılmalı çağrısı yükseldi.

Usta sanatçının aramızdan ayrılışının derin üzüntüsünü yaşayan sanat camiası,Yıldız Kenter'in kardeşi Müşfik Kenter ve eşi Şükran Güngör ile kurduğu Kent Tiyatrosu binasına sahip çıkmalı çağrısında bulundu.

Tiyatrocu Nedim Saban'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yıldız Hoca için kuru gözyaşı dökmek kolay, açtığınız çok amaçlı salonlara (!) Yıldız Kenter adı iliştirerek yaşatamazsınız anısını. Önce Kültür Bakanlığı, İBB ve Şişli Belediyesi ve belki başsağlığı twiti atanlar Kenter Tiyatrosu binasına sahip çıkmalı." dedi.

Kenter Tiyatrosu'nun arşivinin toparlanması gerektiğini vurgulayan Saban, tiyatro binasının içinde çürüyen fotoğrafların, ödüllerin, mektupların ve reji notlarının derlenmesi gerektiğini belirtti.

Saban ayrıca "Bir akademisyenin Yıldız Kenter için son yazdığı bir kitap var, önemli bir kaynak ama bence yetersiz ve biraz kuru. İkinci kuşaklar ve öğrencilerinin yer aldığı bir belgesel ya da biyografi çalışması yapılmalı. Bir tiyatro müzesi girişimi var, desteklenmeli bence. Böylece yakın Türkiye Tiyatrosu tarihi kitap sayfaları ve üzgün sosyal medya mesajlarından öteye geçecektir." açıklamasında bulundu.

Oyuncu Cem Davran da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kenter Tiyatrosu koruma altına alınmalı, yaşatılmalı. Devlet bu kıymetli mirasa sahip çıkmalı."dedi.