Üzerinden 4 yıl 4 ay geçmesine rağmen Şenyaşar Ailesi’ne saldırıya dair iddianame yeni hazırlanabildi. Bu gelişmeyi AA’dan öğrenen Ferit Şenyaşar “Artık bu davanın üstünü kapatamayacaklarını anladılar” dedi.

Üstünü örtemeyecekler
Fotoğraf: MA

Haber Merkezi

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde Şenyaşar ailesinin işyerlerine “seçim ziyareti” yapan AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının gerçekleştirdiği katliam 4 yılı geçti.

Yıllarca gizlilik kararı konulan dosyaya dair yeni bir gelişme yaşandı. Önceki gün katliamın hastane dosyasına ilişkin hazırlanan iddianame, Şenyaşar Ailesi ve avukatlarından önce, Anadolu Ajansı'na (AA) servis edildi. İddianamenin AA’ya servis edilmesinin yanında, tarihi de bazı soruları da beraberinde getirdi.

AA'nın abonelerine servis ettiği haberde, dosyada gizliliğin son bulduğu ve 19 kişi hakkında hazırlanan iddianamenin Urfa 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği açıklandı.

MA’nın haberine göre henüz dosyanın avukatları iddianamenin detaylarını bilmese de AA’nın servis ettiği bilgilere göre 2'si tutuklu 19 sanık hakkında, "kasten öldürme", "kasten öldürmeye yardım etme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "kamu malına zarar verme", "işyeri dokunulmazlığını ihlal etme", "suç delilerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "bina içinde muhafaza altına alınmış olay eşya hakkında hırsızlık" suçlarından iddianame hazırlandı.

ERDOĞAN’DAN ÖNCE İDDİANAME

İddianamenin hazırlanması “bir seçim hazırlığı” yapıldığına dair şüpheleri güçlendirirken, iktidar seçime giderken Şenyaşar ailesinin adliye binası önünde oturmasını istemiyor olacak ki, 4 yıl 4 aydır hiçbir gelişmenin yaşanmadığı dosya ile ilgili kimi adımlar atılmasının önünü açtı. Yine seçim çalışmaları kapsamında bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kente gelmesi beklenirken, Erdoğan’ın bu programı Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlaması sonrası iptal oldu.

Şenyaşar Ailesi, nöbetleri esnasında birçok kez AKP’li Erdoğan’a seslenmiş, “Adalet talebi karşılanmadan nasıl Urfa’ya gelecek?” sorusunu yöneltmişti. Erdoğan’ın programından bir gün önce dosyada gizlilik kararının kaldırılması, henüz mahkemenin değerlendirme aşamasında olan iddianamenin avukatlardan önce apar topar AA’ya tebliğ edilmesi, Erdoğan’ın Şenyaşar ailesinin adalet çığlığına kulak veren seçmenlerinin karşısına, “Biz bu meseleyi çözdük, iddianame hazırlandı, yargı işliyor” algısını oluşturmak istediği tezi oldukça güçlü.

Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte bütün engellemelere rağmen 587 gündür Urfa Adliye binası önünde Adalet Nöbeti tutan Ferit Şenyaşar, “Nöbete başlarken iki talep açıkladık. Hastane katliamı davasının açılması ve haksız yere tutuklu bulunan kardeşimin serbest bırakılmasıydı. Hastane katliamının detaylarını başından beri iktidar biliyordu. 4 yıl 4 ay adalet mücadelemiz sonucu herkes davamıza sahip çıkınca, iktidar partisi çıkmaza girdi. Artık bu davanın üstünü kapatamayacaklarını anladılar. Katliam hastanede kameraların önünde yapıldı. 4 yıl 4 ay sonra iddianame hazırlandı ama bize değil katliamdan sonra bizi hedef gösteren AA ile paylaşıldı” sözleriyle tepki gösterdi.

'FADIL’A VERİLEN CEZA BOZULMALI'

İddianamenin içeriğine dair hala detaylı bilgi sahibi olmadıklarını ifade eden Şenyaşar, şöyle devam etti: “Davamızı medyadan takip ediyoruz. Bizim taleplerimiz henüz karşılanmadı. Adil bir yargılama istiyoruz. Hastane kamera kayıtlarının çalındığını söylüyorlar, bu imkansız. Yüzlerce kolluk kuvvetinin olduğu bir ortamda kamera kayıtlarının çalındığına inanmıyoruz. Hastane dosyası tarafsız bir şekilde yürütülmeli. Kardeşim Fadıl Şenyaşar, meşru müdafaa kapsamında yargılanması gerekirken 37 yıl 9 ay ceza aldı. Bu ceza talimat ile verildi. Bu ceza bir an önce bozulmalı. Kardeşim eve gelirse biz de Adalet Nöbeti’ne son verir, evimize geçeriz.”