Utku Gümrükçü'den 500 gün sunumu: Çiğli'nin borcu kalmayacak

BİRGÜN EGE

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, göreve geldiği günden bugüne geçen 500 günlük sürede yapılan hizmet ve projeleri anlattı. Gümrükçü, Covid-19 salgınına karşı her türlü tedbirin alındığı sunumda, kentin marka değerinin yükseltilmesi, kurumsal ve mali yapının güçlendirilmesi, kadın, genç ve engellilere yönelik hizmetler, alt ve üst yapı çalışmaları, pandemi sürecinde hayata geçirilen uygulama ve hizmetler ile projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

İlk önce belediyenin ekonomisini geliştirmek için çalışmalara başladıklarını ifade eden Gümrükçü, "Belediyenin borçlarını bilerek aday oluyoruz ancak bilmediğimiz birkaç başlık borç ortaya çıktı ve bana da sürpriz oldu. 10 milyon TL kredi çıkmış o borç artık yok, bitti. Belediyeyi devir aldığımızda 19 milyon 611 lira piyasa borcu vardı, tamamını ödedik. Önceki dönemde alınan krediler var. Toplam 27 milyon, bunlarından 15 milyonunu ödedik. Toplamda da 41 milyon lirayı Çiğli Belediyesi olarak ödedik. Bu hesaplarla 2021 yılında Çiğli Belediyesi'nin borcu kalmayacak. Bu dönemde borç öderken bütçe artışı da sağladık. 166 milyonluk bütçeyi, 6 ayda 180 milyona çıkardık. Bu krizin olduğu inşaatların durduğu bir süre. 2020 yılında 200 milyon bütçeyi hedef koymuştuk, bu yıl bu zor şartlarda bile bütçe hedeflerimizden şaşmadık. Gelirler toplamında hedefimizi tutturacağız" dedi.

HALK KART GELİYOR

Çiğli'nin ekonomisinin Çiğli içinde büyüyeceğini dile getiren Gümrükçü, "Halk Kart sistemine geçiyoruz. Halk kart bir elektronik ödeme sistemi. Bizim için önemli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu kart ile para yatıracağız. Anlaşmalı esnafımızdan rahatça alışveriş yapabilecekler. DİSK ile yaptığımız anlaşmaya da bunu koyduk. Yıllık 5 milyon lirayı işçilerimiz esnafımızdan alışveriş yaparak harcayacak" diye konuştu.

Gümrükçü sunumunda şu ifadelere yer verdi: "Çiğli’de gerçekleştirdiğimiz hizmet ve projelerde katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışını benimsedik. Göreve geldiğimizden itibaren kurumsal ve mali yapımızı güçlendirdik. 6 yeni müdürlük kurarak hizmet kapasite ve çeşitliliğimizi artırdık. Kentimizin tanınırlığını uluslararası seviyeye yükselttik. Kadın, genç, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın hayatlarına dokunan projeler geliştirdik. Sanata ve spora gereken önemi verdik. Eğitime büyük destek sağlıyoruz. Çalışmalarımıza personelimizin de desteği ile devam edeceğiz."