‘Uydurma deliller  dosyaya eklendi’

ZEYNEP YÜNCÜLER

İstanbul Sancaktepe’de üç gün önce gözaltına alınan ESP Sarıgazi Üyesi Zülfikar Mutlutürk ve SGDF üyesi Onur Demir dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Müvvekkillerinin gözaltı süresi boyunca Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polis şiddetine maruz kaldığını belirten Avukat Sezin Uçar “Dosyada tutuklanmalarını gerektirecek herhangi bir sunum yok. Rojava’da yaşamını yitirmiş kişilerin cenazelerine katılmış olmaları ve 1990’lı yıllarda gözaltında kaybedilen Hasan Ocak dosyasının zamanın aşımına uğramasını prostesto etmeleri dava dosyasında örgüt iddiası için delil oluşturmuş. Bu tutuklamalar sadece Suruç katliamı sonrası SGDF’ye yönelik baskılardır ” diye konuştu.

Gizlilik kararı
Müvekkillerinin eylemler sırasında patlayıcı maddeler taşıdığı iddiasının doğru olmadığını söyleyen Avukar Uçar, “Özel yetkili savcılar artık yok ama savcılar özel yetkili gibi hareket ediyor. Patlayıcı maddeler bulunduğu iddia ediliyor. Biz bu durum için inceleme yapılmasını talep ettik. Buna rağmen inceleme yapılmıyor. Dosyaya bir de gizlilik kararı konulmaya çalışılıyor. Gizlilik kararı koyulmasını gerektirecek hiçbir durum yok” ifadelerinde bulundu.