'Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti' suçundan kırmızı bültenle aranan ve dün Sarıyer'de yakalanan Ürfi Çetinkaya tutuklandı.

Kaynak: AA
Uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya tutuklandı

'Uyuşturucu imal ve ticareti' suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş cezası bulunan Ürfi Çetinkaya, tutuklandı.

Dün yakalanan Çetinkaya, ilk olarak çevik kuvvet polislerinin geniş güvenlik önlemleri altında eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan Çetinkaya, savunmasını vermesinin ardından bırakıldı.

Çetinkaya, daha sonra  Artvin Ağır Ceza Mahkemesiende yargılandığı "Uyuşturucu ticareti" davası kapsamında talimat yoluyla ifadesi alınmak üzere İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesi alınan Çetinkaya'nın bu suçtan tutuklanmasına karar verilerek dosyasının Artvin'deki mahkemesine gönderilmesine karar verildi.

Çetinkaya, son olarak da 24 yıllık kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle İnfaz Savcılığı'na çıkarıldı. Buradaki işlemleri tamamlanan Ürfi Çetinkaya'nın Metris Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi.

Uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya ile 5 örgüt üyesi, dün TEM ve Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyonla Sarıyer'de saklandıkları adreste yakalanarak gözaltına alınmıştı.