AKP, İstanbul Sözleşmesi’ni feshederek şiddetin önünü açarken bir kadın öldürüldü. Mücahit İsmail Ayta’nın 16 Temmuz’da darp ettiği Gizem Akbaş “Uzaklaştırma kararına rağmen zarar verdi, ölmek istemiyorum” dedi.

Uzaklaştırma kararı aldırdığı erkeğin saldırısına maruz bırakıldı: "Öldürmek istiyor derhal tutuklansın"

Haber Merkezi

İktidar İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin ardından erkek şiddetinin azaldığını iddia ederken kadınlar, katledilmeye ve darp edilmeye devam ediyor. İstanbul Esenler’de bir kadın babası tarafından katledildi, Beşiktaş’ta ise Gizem Akbaş adlı kadın Mücahit İsmail Ayta’nın saldırısına maruz bırakıldı.

Esenler’de dün sabah saatlerinde bir evden dumanların yükseldiği görenler, itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülürken, evde 20 yaşındaki Zeynep Üzbaş’ın cansız bedeni bulundu. Ağır yaralı olduğu belirtilen 40 yaşındaki Hamdin Üzbaş ise hastaneye kaldırıldı. Hamdin Üzbaş'ın kızı Zeynep Üzbaş'ı öldürdüğü daha sonra intihara teşebbüs ettiği öğrenildi.

Hamdi Üzbaş’ın nedeni bilinmeyen tartışma sonrası genç kadını katlettiği ve bir süre sonra evi yakmaya çalıştığı belirtildi. Evden dumanların yükseldiğini gören komşuları itfaiye ekiplerine haber verdi.

İtfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederken, genç kadının cansız bedenine ulaştı. Genç kızın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na, ağır yaralı olan Hamdin Üzbaş hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili incelemeler devam ederken Komşu Ramazan Yılmaz, yaşananları şöyle anlattı: “Gece 01.00 - 01.30 sıralarında Hamdi Üzbaş’ın eve gittiğini gördüm kızıyla beraber. Olaya şahit oldum. Kızıyla beraber evdeydi. Sabah 8.30 sıralarında bağırış sesleri geldi. Dumanlar vardı. İtfaiye geldi, camları falan kırdılar. Evde yok diye biliyorlar ama ben ısrarla söyledim, evdeler diye. Hane reisini hastaneye götürdüler galiba. Diğerleri belirsiz. Tanımıyoruz.”

ÖLMEK İSTEMİYORUM

Gizem Akbaş ise ayrıldığı Mücahit İsmail Ayta tarafından 16 Temmuz’da Beşiktaş'ta darp edildi. 27 yaşındaki Akbaş, geçen günlerde Ortaköy'de bulunan bir gece mekanına gitti. Mekana giden Mücahit İsmail Ayta, genç kadına saldırdı. Olay güvenlik kameralarına da yansıdı. Gizem Akbaş, kendisine saldıran Mücahit İsmail Ayta'nın olay sonrasında ifade bile vermeden tatile gittiğini belirtti.

Gizem Akbaş, “Amacı beni öldürmekti. Şikâyetçiyim, beni öldürmek istiyor çünkü. ‘Ya benimle olacaksın ya öleceksin’ diyor” dedi. Daha önce de Mücahit İsmail Ayta'nın kendisini darp ettiğini ifade eden Akbaş, darp raporu aldıktan sonra defalarca polisi aradığını söyledi. Akbaş, “Şahıs ile alakalı bilgi alabilir miyim dediğimde, şu an ifadesinin alınmadığını söylediler. Korkuyorum, elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Herhangi bir yerden çıkabilir. Çünkü o gün de pusuya yattı, şu an buradan herhangi bir yerden çıkmayacağını bilmiyorum. Ölmek istemiyorum.

Tutuklansın, cezası neyse çeksin. Uzaklaştırma kararına rağmen bana zarar verdi, tutuklanmasını istiyorum”
Mücahit İsmail Ayta'nın dün polis tarafından gözaltına alındığı ve adliyeye sevk edildiği öğrenildi.