Uzaktan eğitimden vazgeçin
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

Üniversiteler için alınan uzaktan eğitim kararına tepki büyüyor. Eğitim Sen karara ilişkin YÖK’e dava açarken öğrenciler, akademisyenler ve veliler de karara karşı açıklama yaptı.

Eğitim Sen uzaktan eğitim kararının yürütmesinin durdurulması için dava açtı. Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Kararla birlikte, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda barınan öğrenciler yurtlardan tahliye edilmiş ve bu yurtların depremzedelere tahsis edileceği açıklanmıştır. Yurtlardan tahliye edilen öğrenciler arasında depremzede öğrenciler de bulunmaktadır. Bu açıdan alınan kararın depremin sonuçlarını ortadan kaldırmaya dahi hizmet etmediği açıktır.”

İzmir’deki üniversite öğrencileri ise Ege Üniversitesi önünde basın açıklaması yaptı. Uzaktan eğitimi kabul etmediklerini ifade eden öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, “Geldiğimiz noktada bir anda yurtlarımızdan apar topar eşyalarımız birer çöp torbasına koyularak adeta kapı dışarı edildik. Aslında o çöp torbasının içine koyulan bizlerin eğitim hakkı oldu. Depremzede arkadaşlarımızın bir süre internet erişimine, teknolojik aletlere ulaşamayacağı aşikâr. Bir an önce arkadaşlarımızın barınma gibi yaşamsal ihtiyaçları karşılanmalı ve üniversite eğitimi sürecinde kolaylıklar sağlanmalıdır. Karardan bir an önce geri dönülmesini istiyoruz” denildi. Öğrenci Veli Derneği (Veli-der) de karara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bu yıl üniversiteden mezun olacak gençler yalnızca 1.5 yıl yüz yüze eğitim görmüş olacaklar ki bu, bir kuşağı kaybetmek anlamına gelir. Hayatın bir an önce normalleştirilmesi yönünde, travma sonrası stres bozukluğunun giderilmesi eğitim kurumlarının açık tutulması ile mümkündür. Tüm önlemler alınarak okullar ve üniversiteler açık tutulmalıdır.”

Aralarında Boğaziçi, ODTÜ, Ankara Üniversitesi gibi üniversitelerin de olduğu birçok üniversitede akademisyenler de karara tepki gösterdi. Akademisyenler uzaktan eğitim kararından derhal geri dönülmesini istedi.