Üzgünüz, öfkeliyiz!
Madenciler için Eskişehir’de açıklama yapıldı. (Fotoğraflar: DİSK)

Haber Merkezi

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile Yönetim Kurulu, Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden katliamında yaşamını yitiren emekçilerin ailelerini ziyaret etti. Heyet, bölgede de incelemeler yaptı. Antalya, Eskişehir ve Kocaeli’de ise açıklamalar gerçekleştirildi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile Yönetim Kurulu, maden faciasının gerçekleştiği Bartın’ın Amasra ilçesinde patlamanın gerçekleştiği ocağı Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Çağlar Öztürk ile birlikte gözlemleyerek bilgi aldı. Heyet, ardından maden ocağında yaşamını yitiren Mehmet Bulut, Şaban Yıldırım ile Okan Akgül'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. DİSK Genel Başkanı ve Genel Sekreteri'nin yanı sıra TMMOB-MMO Genel Başkanı Ayhan Yüksel, Dev Maden Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, Genel İş Zonguldak Şube başkanı Enis Dizdaroğlu'nun da yer aldığı heyet Amasra Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Recai Çakır ile görüştü.

“Bartın için meydanlardayız” diyen DİSK, Eskişehir ve Antalya'da düzenlediği basın açıklamalarında 41 işçinin öldüğü Amasra patlamasında sorumluların hesap vermesini talep etti. DİSK ayrıca işçi sağlığı ve iş güvenliğinde en etkili denetimin işçiler tarafından yapılabileceğini ifade etti.

ÜÇ KENTTE AÇIKLAMA

Antalya, ve Eskişehir'de düzenlenen eylemlerde okunan ortak açıklamalarda, Türkiye’de işçi sağlığı ve iş güvenliği sisteminin çöktüğü vurgulandı. İşçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin düzenlemelerin patronların keyfine göre yapıldığına dikkat çekilen açıklamada “Kamusal bir iş sağlığı güvenliği sisteminin bir an önce uygulanması gerekmektedir. İş sağlığı ve güvenliği alanında bağımsız bir yapı oluşturulmalıdır. İşyerlerinde işçinin denetimi en etkin denetimdir. Bu nedenlerle işçilerin sendikalaşmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır” denildi. Kocaeli’nde de madenciler için açıklama yapıldı.

DİSK Başkanı, Amasra’da madenci ailelerini ziyaret etti. DİSK Başkanı, Amasra’da madenci ailelerini ziyaret etti.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

“Bartın’daki katliamın takipçisi olacağız” denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Sorumluların hesap vermesi için seferber olacağız. Daha fazla kan dökerek daha fazla kâr etmenin peşinde olanlara fırsat vermeyeceğiz. Çalışırken ölmek istemiyoruz. Gerekirse genel grevlerle bu gidişata hep birlikte dur demeye çağırıyoruz.”