CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in başta metro ve kanalizasyon projeleri olmak üzere birçok projesinin hükümetin ayrımcı tutumu nedeniyle geciktiğini belirterek “Bugüne kadar bize üvey evlat muamelesi yaptılar ama 14 Mayıs'tan sonra size söz Mersin üvey evlat olmaktan çıkacak” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Vahap Seçer: 14 Mayıs’tan sonra Mersin hakkını alacak

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli'de yaptığı konuşmada iktidarın Mersin’e yönelik ayrımcı bir tutum sergilediğini belirterek, 14 Mayıs’tan sonra bu durumun değişeceğini söyledi.  

Mersin ve Erdemli'nin pandemi ve depremden sonra yoğun göç aldığına dikkat çeken Seçer "Erdemli'yi izlemek değil hissetmek lazım. Erdemli pandemide çok göç aldı. Birçok insan ikametini buraya aldı. Sonra deprem oldu yine yoğun göç aldık” diye konuştu.

“Bu kentin nüfus yükü arttı, trafik yükü arttı, su tüketimi arttı, elektrik tüketimi arttı” diyen Seçer, şunları söyledi:

“Mersin dışında yaklaşık 20 ili afet bölgesi kapsamına aldılar. Neden Mersin'i cezalandırıyorlar. CHP'li bir belediye başkanı olduğu için mi?  Bizi mi cezalandırıyorlar yoksa Mersin halkını mı cezalandırıyorlar."

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinin İller Bankası’nın krediyi geciktirmesinden dolayı bir türlü başlamadığını ifade eden Seçer, “15 Mayıs’tan sonra bu ülkede ayrımcılık kalktığında, senin belediyeden benim belediyem, senin partin benim partim ayrımı kalktığında İller Bankasından 4 yıldır bana pösteki saydırdıkları Tömük’le ilgili 17 milyon euroluk kredi birkaç ay içinde MESKİ’nin hesabına girecek. Adalet yerini bulacak, hak yerini bulacak. Erdemli bunu hak ediyor, Mersin bunu hak ediyor” dedi.

“KILIÇDAROĞLU SEÇİLECEK, METRO PROJEMİZİ DE İMZALAYACAK”

Mersin’in projelerinin Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmadığını ancak bu sürecin 14 Mayıs’tan sonra değişeceğine işaret eden Vahap Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeter ki derdimizi anlatacağımız bir cumhurbaşkanı olsun. Ben sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da gittim derdimi anlattım. Dedim ki Sayın Cumhurbaşkanı bu Mersin metrosu projesinin yatırım programına alınmasını siz istediniz ve imza koydunuz. Dediniz ki Mersin Büyükşehir Belediye Başkanına söyleyin finansman arayışına çıksın. Ben de finansman arayışına çıktım. Prosedürü yerine getirdim. Meclis’ten borçlanma yetkisi aldım. Size tekrar gönderdim. Bilançom da temiz. Önceki belediye yönetimi bana 400 milyon dolar borç devretti. Şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 100 ila 120 milyon dolara düştü. Yani borçlanmadan harçlanmadan hem kötü mirası temizlemişim, eski borçları ödemişim hem de yatırım yapmışım. Neden bunu imzalamıyorsunuz? Mersin’e pozitif bakın. Mersin önemli.  Ama sonuç alamadım. Neyse ki 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu halden anlayan insan. Metro projesinin finansmanı da imzalanır, Tömük’ün kanalizasyon ve arıtma tesisi de imzalanır. Anamur’un Otluca’sı da imzalanır. Tarsus’un ova kanalizasyon yapım işi de onaylanır. Bütün bu projeler onaylanır Mersin’in önünde artık kimse duramaz” dedi.

“AYRICALIK İSTEMİYORUM, ADALET İSTİYORUZ”

Gaziantep, Kayseri, Malatya, Niğde, Konya’nın Mersin’den daha fazla kamu yatırımı aldığını ifade eden Seçer, “Gidin Konya’ya, Kayseri’ye köprülü kavşakları hep Karayolları yapmış. Mersin’de sadece Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Biz üvey evlat mıyız? Biz de bu ülkenin öz evladıyız. Biz de bu vatanı seviyoruz. Bizim liderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Bu ülkeyi işgalcilerden kurtaran, cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün şehridir Mersin. 14 Mayıs’tan sonra bütün kurum ve kurullarıyla demokrasi gelecek. 14 Mayıs'tan sonra iktidarımızda da ayrıcalık istemiyoruz. Sadece adalet istiyoruz Kendimiz için değil sizler için istiyoruz. Şüpheniz olmasın 14 Mayıs'tan sonra Mersin hakkını alacak" dedi