Vakalar gün geçtikçe artıyor ama TFF’nin ısrarı devam ediyor: Para yine sağlığın önünde

SPOR SERVİSİ

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) önceki gün hazirandaki geri dönüş fikstürünü açıklamasının ardından TFF 1. Lig temsilcisi Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da 11, Beşiktaş’ta 8, Kasımpaşa’da ise 2 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Başlama tarihi yaklaştıkça kulüplerdeki vaka sayısının artmaya devam etmesi endişeyi büyütüyor. Kulüpler bu şartlarda yaklaşık bir ay içinde hazır olmalarının imkânsız olduğunu belirtirken TFF’nin anlamsız ısrarı devam ediyor. 11 kişinin testinin pozitif çıktığı Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da teknik direktör Mehmet Özdilek, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada TFF’yi sert bir dille eleştirdi.

‘ÇOK ZOR BİR GECEYDİ’

Özdilek bu şartlarda futbola başlama ihtimalinin olmadığını dile getirerek, “Bu işin psikolojik tarafı çok zor. Tesistesiniz, bir akşam 9-10 tane ambulans geliyor ve oyuncuları alıp karantinaya götürüyor. Bizim için çok dramatik bir geceydi. Bu ligin oynanmasını doğru bulmadığımı ifade etmiştim. Sağlıklı ortam oluşacaksa, vaka sayısı düşecekse oynayalım. Futbol mu para mı, çok sevmediğim bir tabir ama insanlar parayı öne plana çıkarmaya başladı” ifadelerini kullandı.

‘KİMSE YAŞAMASIN’

Oldukça zor günler geçirdiklerini ifade eden tecrübeli teknik adam sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İnsan sağlığından daha önemli şey var mı bu hayatta? Şimdi 14 gün karantinadayız. Dramatik bir travma sürecinden geçip, böyle bir ortamda oynama şansımız yok. Mümkün değil. Fiziksel olarak da mümkün değil, zihinsel olarak hiç mümkün değil. Bu ortamda bu futbol oynanmaz. Dün (önceki) akşam benim yaşadığım görüntüyü hiçbir kulübün, hiçbir teknik adamın, hiçbir oyuncunun yaşamasını istemem.”

Özdilek’in yanı sıra Erzurumspor’da giyen birçok futbolcu da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla TFF’yi topa tuttu. Tepkilerden bazıları şu şekilde:

Ömer Şişmanoğlu: Helal olsun TFF, olacağı buydu zaten ve şu anda 11 kişi pozitif çıktı, birkaç gün içinde 20 kişinin daha olduğu haberi gelir.

Hasan Ayaroğlu: Bu ortamda maçlara devam edebileceğimizi düşünüyor musunuz gerçekten?

Ayrıca kulüpten yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: Kulübümüzde dün (önceki gün) yapılan testlerde durumu şüpheli olan 12 kişinin yeniden yapılan testleri negatif çıkmıştır. Bugünden itibaren 14 gün karantina süreçleri olacak ve durumları takip edilecektir."

BEŞİKTAŞ’IN AÇIKLAMASI

8 kişinin testinin pozitif çıktığı Beşiktaş ise durumu sosyal medyadan yaptığı açıklamayla duyurdu: “13 Mayıs Çarşamba günü, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde, tüm futbolcularımız, teknik heyetimiz ve tesis çalışanlarımıza ikinci kez Covid-19 testi yapılmıştır. Yapılan testler neticesinde, sekiz kişide pozitif Covid-19 test sonucu tespit edilmiştir. Testi pozitif sonuçlanan kişilerin takip ve tedavi sürecine, ilgili prosedürler doğrultusunda derhal başlanmıştır.”

Fenerbahçe, siyah-beyazlı kulübün açıklamasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Covid-19 testi pozitif çıkan Beşiktaş Kulübü futbolcuları, teknik ekibi ve tesis çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TEK DERTLERİ PARA

Her gün yeni vakaların açıklandığı ortamda TFF’nin ısrarla başlama tarihine uyacağını ifade etmesi kamuoyunda büyük tepkiye yol açıyor. Yayın gelirinden olmamak için salgının devam ettiği günlerde maçları oynatmayı planlayan federasyonun bundan sonraki süreçte nasıl bir tavır takınacağı merak konusu. n Spor Servisi

ÇEBİ’NİN TESTİ POZİTİF

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı açıklandı. Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde Çebi’nin sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklamada, “Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin 13 Mayıs Çarşamba günü BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen Covid-19 testi pozitif sonuç vermiştir. Başkanımızın en kısa sürede sağlığına kavuşması için tedavi sürecine, ilgili prosedürler doğrultusunda hemen başlanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Çebi için Fenerbahçe, TFF, Galatasaray ve birçok kulüp geçmiş olsun mesajı yayımladı.