Vakıflar Genel Müdürlüğü, "Vakfımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kötülükle hep birlikte ve sağduyu ile mücadele edeceğiz" açıklamasında bulundu

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehditlerle ilgili açıklama

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehditlerin; birlik ve beraberliğe yapıldığı ve kardeşliğin hedef alındığını bildirildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vakıf hukukunun her daim koruyucusu olunduğu belirtildi.

Açıklamada, "Hrant Dink Vakfı'na yapılan tehditler; birlik ve beraberliğimize yapılmış, kardeşliğimiz hedef alınmıştır. Vakfımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kötülükle hep birlikte ve sağduyu ile mücadele edeceğiz." değerlendirmesinde bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

Hrant Dink Vakfı, kendilerine gönderilen e-postalar aracılığıyla Rakel Dink ve vakıf avukatlarının ölümle tehdit edildiğini duyurdu. Vakfın açıklamasına göre "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerinin de yer aldığı tehdit mesajlarında kendilerinden ülkeyi terk etmeleri istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, vakfa yönelik tehdit içeren elektronik posta ile ilgili resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında tehdit e-maili atan kişi Konya'da yakalanıp İstanbul'a getirildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hrant Dink Vakfı avukatlarından Fethiye Çetin, "Olay yetkililerin açıkladığı gibi münferit bir hadise değil"diyerek ikinci kez tehdit mesajları aldıklarını açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Hrant Dink Vakfı'na ikinci kez tehdit mesajı gönderilmesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye getirilen şüpheli Ersin Başkan, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.