Vakıflar özel okula girdi

BirGün Eğitim

Dinci vakıflar özel okullarla da öğrencilere ulaşmaya başladı. İstanbul’da Sancaktepe, Çekmeköy, Başakşehir ve Bahçeşehir’de eğitim veren Yenidoğu okullarının sitesinde Ensar Vakfı, TÜRGEV ve TÜGVA gibi kurumlarla “Kurumsal iş birliktelikleri” olduğunu belirtti.

4 bölgede eğitim veren okulun kurumun sitesinde “Yenidoğu Eğitim Kurumları, çağın gereklerini değerleriyle yorumlayabilecek bir nesil yetiştirme misyonu ile kurulmuştur. Bu kapsamda profesyonel olarak kurguladığımız iş modelimizi vakıf ve dernek girişimlerimizle destekliyoruz” dendi.

Kurumun sitesinde din eğitimi ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullanıldı. Dinin insan hayatındaki en önemli kavram olduğu savunulurken eğitimle ilgili şu ifadeler kullanıldı: “Başta kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim olmak üzere siyer ve temel ilmihal bilgilerinden oluşan programla çocuklarımızda güçlü ve gerçekçi bir din kültürü oluşması için çalışıyoruz.”

‘Dünya Ahiret bütünlüğü’
Okulun bütünsel eğitim sistemi uyguladığı ifade edilirken bu durum 8 bütünlükle ele alındı. Bu bütünlüklerin Bilişsel, duyuşsal, devinişsel bütünlüğün yanı sıra ruh-beden zihin bütünlüğü, insan-toplum bütünlüğü, okul-aile bütünlüğü, dünya ahiret bütünlüğü ve inanç-davranış bütünlüğü şeklinde olduğu belirtildi.

Kurumun sitesinde ayrıca “Kurumsal İş Birlikteliklerimiz” isimli sekmede dikkat çekici kurumlar yer aldı. Ensar Vakfı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV ve TÜGVA gibi vakıfların yanı sıra yönetiminde Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın olduğu Turkuvaz Medya Grubu, MÜSİAD, AKP’li Sultanbeyli, Başakşehir ve Sancaktepe Belediyeleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurumla işbirliği yapanlar arasında yer aldı.