İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünlerde alınacak yeni önlemlerin yürürlüğe girdiğini duyurdu. Yerlikaya, "Tedbirler, mutluluğu yaşarken virüsü de mutlu etmemek, hastalığın yayılımını engellemek için alındı" dedi.

Vali Yerlikaya duyurdu: Düğünlerde yeni dönem başladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünlerde alınacak yeni önlemlerin yürürlüğe girdiğini açıkladı.

İstanbul Valisi Ali​ Yerlikaya, koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul'da, düğün, nikah, sünnet, nişan, kına gecesi gibi merasimlerde alınan yeni önlemleri içeren İl Hıfzıssıhha Meclisinin 84 sayılı kararının yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yerlikaya, "Sevgili İstanbullular, İl Hıfzıssıhha Meclisimizin 84 sayılı kararı yürürlüğe girdi. Düğün, nikâh, sünnet, nişan, kına gecesi v.b. merasimlerle ilgili ilave tedbirler, mutluluğu yaşarken virüsü de mutlu etmemek, hastalığın yayılımını engellemek için alındı" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya'nın paylaştığı kurallar şöyle:

>> Kapalı alanlarda nikah, kına gecesi ve sünnet düğünü yapılamayacak, sadece açık alanlarda yapılabilecektir.

>> Düğün ve nikâh merasimleri kapalı ve açık alanlarda yapılabilecektir. Mekânın normal kapasitesinin üçte birini (1/3) aşmayacak kadar katılımcı kabul edilecektir.

Düğün, nikâh, sünnet düğünü, nişan, kına gecesi vb. tüm merasimlerde;

- Oyun ve dans olmayacak,

- Kapalı su hariç, yiyecek ve içecek ikramı yapılmayacak,

- Gelin ve damadın birinci ve ikinci derece yakınları hariç, 65 yaş ve üzeri ile 15 yaş altı çocuklar bulunamayacaktır.