Validebağ’da Üsküdar Belediyesi’nin direniş çadırlarını sökmesinin ardından beton mikserleri polis desteğiyle alana girdi. Polis, direnenenlere saldırdı

Validebağ’da direniş çağrısı

İREM ÖZCAN

Fotoğraflar: Sakine Yıldıran


Validebağ’da dün saat 11.00 sıralarında Üsküdar Belediyesi ekipleri tarafından direniş çadırlarının sökülmesinin ardından öğle saatlerinde bölgeye polis ekipleri ve beton mikserler getirildi. Mahallelinin haberi olmadan dört beton mikser ile beton döküldü. Yurttaşlar polislere, beton dökümünün tamamlandığını ve barikatları kaldırarak mahalleyi terk etmelerini söyledi. Polis bunun üzerine, hiçbir uyarıda bulunmadan, biber gazıyla saldırdı. Saldırı sonrası bir kişi gözaltına alındı ardından serbest bırakıldı.

Saldırının ardından direnişçiler akşam saatlerine bir çağrı yaptı. Polis, akşam toplanan yurttaşlara da TOMA ve biber gazıyla saldırdı. Saldırı sonucu 12 direnişçi gözaltına alındı. Cumhuriyet gazetesi muhabiri Kayhan Ayhan ile birlikte çok sayıda yurttaş yaralandı. Polisler alandaki çadırları da söktü.

BUGÜN DE SÜRECEK
Öte yandan, dökülen betonların kurumasının bekleneceği ve yarın tekrar beton dökme işlemine devam edileceği öne sürüldü.