Validebağ’da yaşam için nöbet

HABER MERKEZİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un “Validebağ Korusu projesine 21 Haziran Pazartesi günü başlıyoruz” açıklaması üzerine harekete geçen yurttaşların nöbeti sürüyor.

Validebağ Gönüllüleri, dün de “Nöbetteyiz, buradayız, gitmiyoruz, kararlıyız” sloganları attı. Yağmura rağmen alanı terk etmeyen Validebağ Gönüllüleri gece-gündüz nöbetlerini sürdürüyor. Yaklaşık 20 yıldır temizliği belediye tarafından yapılmayan koruya, temizliğe gelen temizlik görevlilerine dün de polis ve çevik kuvvet eşlik etti. AKP’li Üsküdar Belediyesi ve ihaleyi alan Bitki Dünyası Sanayi ve Ticaret şirketi çalışanları, koru temizliğinin ardından bölgeyi terk etti.

Öte yandan Validebağ Korusu Abdülaziz Av Köşkü önünde masa kuran gönüllüler, Koru Rehabilitasyon ve Düzenlenmesi Yapım İşi adı altında ranta açan ihaleye karşı imza kampanyası yürütmeye devam ediyor. Proje kapsamında koruya 500 araçlık otopark, 170 aydınlatma direği de yapılmak isteniyor.

Gönüllülerden Cemile Aluç, korunun öneminin İstanbul’da diğer yeşil alanların talan edilmesiyle birlikte bir kere daha ortaya çıktığını söyledi. “Türkiye’nin her yeri talan ediliyor. Herkes bulunduğu yerde toprağına sahip çıkmalı” diyen Aluç, koruya yönelik yapılmak istenen bir müdahale karşısında mahalle sakinleri olarak koruyu etten duvar örerek koruyacaklarını kaydetti. Aluç, “Dozerin önünde mi yatılacak ya da üstüne mi çıkılacak, bunları yapacak insanlar burada var. Buraya gelirlerse insan duvarı ile karşılaşacaklar. Berlin duvarını yıktılar ama bizim duvarımızı yıkamayacaklar. Nefes almak, yaşamak ve torunlarımız için burayı korumak zorundayız” dedi.