Polislerin 10 Kasım’da Validebağ’da yaptığı saldırıdan sonra 11 Kasım günü Validebağ’dayız

Validebağ’dan Yırca’ya

BUSE İLKİN YERLİ

Polislerin 10 Kasım’da Validebağ’da yaptığı saldırıdan sonra 11 Kasım günü Validebağ’dayız. Validebağ’a ilerlerken dikkatimizi yerde kalan plastik mermiler çekti, polis ise barikatları öne çekmişti. Bahçesi tam da inşaatı gören bir bina var oradan alana baktık. Alan, betonla dümdüz edildi. Ayrıca bahçenin inşaata bakan kısmı dikenli telle çevrildi.

Saldırının olduğu gece yaralananlardan Can Atakan Aslan Validebağ’a gelenler arasındaydı. Gözüne gaz kapsülü isabet etmiş, görme kaybı yok.

Halay ve sloganların ardından Validebağ’dan Kolin İnşaat’a gidildi. Yol boyunca herhangi bir polis engeli yoktu fakat binanın önünde TOMA bekliyordu, polis içeri girilmemesi için bina önüne barikat kurmuştu. Validebağ Gönüllüleri, İstanbul Kent Savunması ve Kuzey Ormanları Savunması’nın yaptığı basın açıklamasında “Validebağ Korusu’nu korumak için büyük bir inatla direnen İstanbullular; doğaya, zeytin ağaçlarına ve nöbet kardeşimiz Soma-Yırca köylüsüne karşı suç üstüne suç işleyen Kolin şirketinden hesap sormaya geldik” ifadeleri yer aldı.

Sohbet ettiğimiz insanlar dün saat 19.30’da Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önünden Validebağ’a, bugün saat 14.00’te de Validebağ’da tencere tava eylemi olacağını söyledi.

***

'ZEYTİN YEMEMİZE ENGEL OLAMAZSINIZ'
Soma Yırca’da binlerce zeytin ağacının katledilmesine karşı Ege Çevre ve Kültür Platformu da taze zeytinle protesto eylemi yaptı. İzmir Konak’ta eylem yapan platform üyeleri, ağaç kesen eşkıyaları Gezi’den, ODTÜ’den, Çeşme, Artvin ve Validebağ’dan tanıdıklarını hatırlatarak, ağaç katliamını kınadı. Gülsen Candemir