Validebağ direnişine zabıta saldırdı, çok sayıda gözaltı var

İstanbul'da Üsküdar Belediyesi, Validebağ Korusu hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen, inşaatı sürdürüyor. İnşaata engel olmak isteyen Avukat Can Atalay’ın da aralarında olduğu beş kişi darp edilerek gözaltına alındı. Belediye Başkanı "Fazla tolerans karşınızdakini azdırıyor” demişti

Validebağ korusunun bitişiğinde yapılmak istenen cami inşaatına 7'nci İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına rağmen alanda iş makinesi çalışmaya devam etti. Gündüz saatlerinde ise inşaatın yapılmasına engel olmak için Validebağ'a giden yurttaşlara çevik kuvvet polisi ve zabıtalar saldırıda bulundu.


BEŞ GÖZALTI BİR YARALI
Zabıta ekipleri gündüz saatlerinde bir kişiyi dövdü. Bu olaydan yaklaşık bir saat sonra ise polis saldırısı gerçekleşti. Bu sırada Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay, Çİğdem Çidamlı, Halkevleri üyesi Alper Ateş, HTKP üyesi Deniz Gülşen ve Yurt Gazetesi Muhabiri Hakan Akpınar gözaltına alınarak Doğancılar Polis Karakolu'na götürüldü. Zabıtanın darp ettiği kişiler de karakola giderek şikayetçi oldu.

 

AKŞAM YÜRÜYÜŞ ÇAĞRISI YAPILDI
Tartışmaların ardından koruya ve çevresine sahip çıkmak için kurulan Validebağ Korusu Gönüllüleri Derneği’nden alana akşam saat 18:00’a çağrı yapıldı. Validebağ Korusu’nun yanındaki alandan ağaçlar Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sökülmeye başlandı.

MAHKEME DURDURMA KARARI VERMİŞTİ
Çamlıca Konakları ve Ata Konakları'nın arasında otopark olarak kullanılan ve üç gündür şantiyeye dönüştürülen araziye önceki gün çevik kuvvet eşliğinde giren dozer semt sakinleri tarafından protesto edilmiş, akşam saatlerinde alanda nöbet tutanlara polis saldırmıştı. Semt sakinlerinin açtığı davada mahkemeden gelen yürütmeyi durdurma kararında alana yapılacak inşaatın telafisi güç zararlar doğurabileceği belirtildi. Ancak nöbet tutan semt sakinlerinin engel olmak istemesine rağmen alana polis eşliğinde iş makineleri girdi.